Veel verschuivingen in gemeenteraad na verkiezingen

Foto:

Op deze lege stoelen in de raadszaal zullen na 16 maart 2022 veel nieuwe gezichten te zien zijn.

Drie van de vijf partijen hebben hun kandidatenlijsten op orde. Van deze drie partijen vertrekken negen raadsleden. Dat is een derde van het totaal aantal raadsleden. Het CDA en de Lokale Partij moeten hun lijsten nog bekend maken. De Lokale Partij stelt de lijst 8 december definitief samen, het CDA volgt even later op 11 december.

VVD

Bij de VVD vertrekken 4 raadsleden: Jacqueline Doppenberg, Jolanda Nijeboer-van Dijk, Boudewijn van der Woerd. Op de kandidatenlijst staan drie nieuwkomers: Marja Willems, Mark van der Stelt, Kris Nooteboom. Als het aan de liberalen ligt keert Richard van Hussel terug in de raad.

CU-SGP

Bij deze combinatiepartij vertrekken twee van de zes raadsleden: Hans Boer en Diane Palm. Op de kandidatenlijst aan de top van de lijst vertrouwde gezichten, alleen Nelleke Hegeman-Mekking en Menno Aman zijn nieuw.

PRO21

Bij PRO21 komt alleen lijsttrekker Irene Moes terug. Janneke van Heugten, René Ruesen, Bart Verbeek, Linda de Wals doen dat niet. Voor hen in de plaats staan Mathias van Veen, Tom Kortink, Rinus van Hofweegen en Shemara Ooijevaar in de startblokken.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]l
Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen