Jacobskruiskruid wordt afdoende bestreden

Foto:

Harry Bokkers van het het CDA had vragen gesteld over de bestrijding van het (voor mens en dier) giftige Jacobskruiskruid.

Dat schiet als paddenstoelen uit de grond en daar moet wat aan gedaan worden, vond hij.

Genuanceerd antwoord

Hij kreeg een genuanceerd antwoord van het college. Uit de beantwoording blijkt, dat de gemeente ongeveer dezelfde aanpak hanteert, als minister Schouten afgelopen zomer landelijk voorstelde.

Het college schreef: “Het Jacobskruiskruid is een inheemse algemene soort die van nature in Nederland thuishoort en zeer waardevol is voor de Nederlandse biodiversiteit. Het in zijn geheel terugdringen van deze soort is dan ook niet wenselijk. Het college is van mening dat dit plaatselijk kan worden opgelost in goed overleg met de agrarische eigenaren van de aangrenzende gemeentelijke percelen. Door bijvoorbeeld bermen te maaien voordat het Jacobskruiskruid begint te bloeien. Het is vooral van belang dat hooiland vrij wordt gehouden van de plant. Exemplaren in een weide waar paarden of rundvee grazen kunnen geen kwaad zolang er voldoende voedsel voor hen beschikbaar is. Het creëren van een bufferstrook van 50 meter, waar de plant niet voorkomt of in ieder geval niet tot bloeien komt, is al genoeg om ervoor te zorgen dat de plant zich niet naar een nabij bijgelegen weiland zal verspreiden.”

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen