Jan Carel Koster maakt Veens vrijheidsmonument

75 jaar vrijheid vieren ging niet door, maar toen ontstond in Nijkerkerveen wel het idee om een monument te laten maken.

Ook was al snel duidelijk, dat Jan Carel Koster (hij komt uit Nijkerkerveen) dat monument zou gaan maken. Koster over de bedoeling: “Dit monument is bedoeld om de vrijheid die wij denken te kennen te herinneren en te koesteren. Ik zeg specifiek, “denken te kennen”, omdat onze vrijheid de laatste tijd weer onder grote druk staat.” Op basis daarvan tekende hij een ontwerp, dat binnen twee dagende goedkeuring van het Oranjecomité Nijkerkerveen kreeg. Koster heeft er een steen voor uit  Duitsland gehaald. Meer over die steen en over het monument kunt u lezen, als u hier klikt.

Koster is inmiddels aan het werk geslagen.

Het monument komt voor ’t Veense Hart en wordt op 4 mi onthuld.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Like dan ook onze Facebookpagina,
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.