Dialysezorg dichter bij huis voor patiënten met chronisch nierfalen

Buikdialyse
Foto:

HARDERWIJK – Vanaf heden kunnen patiënten uit de regio Harderwijk en Flevoland voor hun peritoneaal dialyse (buikspoeling) zorg in Harderwijk terecht.

Hiermee biedt het St Jansdal deze patiënten zorg dichterbij huis.

Peritoneaal dialyse (PD)

Nefroloog Alexander Later: “In ons dialysecentrum behandelen wij mensen met nierfalen al jaren met klassieke dialyse, waarbij een kunstnier het bloed zuivert. Maar het bloed kan ook gezuiverd worden door gebruik te maken van het buikvlies van de patiënt, de zogenaamde peritoneaal dialyse. Deze techniek wordt in Amersfoort aangeboden door ons dialyseteam van Niercentrum Midden Nederland. Vanaf heden vindt ook in St Jansdal locatie Harderwijk nagenoeg alle PD zorg plaats. De belasting om eens in de paar weken naar Amersfoort te moeten is er nu niet meer. De patiënten uit onze regio ontvangen hun dialysezorg hiermee dicht bij huis.”

Polikliniek nefrologie Lelystad

Sinds 2019 worden patiënten met nierziekten poliklinisch gecontroleerd bij St Jansdal in Lelystad door nefroloog Alexander Later. Veel patiënten zijn al voor andere aandoeningen bekend in het St Jansdal. Er wordt optimaal rekening gehouden met relevante aandoeningen als hart- en vaatziekten en suikerziekte. Alleen een aanpak waar diverse behandelaars in het ziekenhuis bij betrokken zijn, leidt tot het beperken van verdere schade aan de nieren. Dat is een belangrijke reden waarom de meeste patiënten kiezen voor nierzorg in het St Jansdal. Doordat alle medisch relevante informatie op één plek beschikbaar is, wordt optimale zorg geleverd. Daarnaast hebben de nefrologen van St Jansdal een samenwerking met de huisartsen in Flevoland. Patiënten met nierfalen worden hierdoor vroegtijdig herkend en ontvangen de best passende zorg.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen