Esther Jans: Hoe verloopt bij jou de werving?

Foto:

Van A-Z

Je hebt een vacature en bent op zoek naar een nieuwe medewerker, tijdelijk of om vast in dienst te nemen. Je bent op zoek naar een verfrissende nieuwe kandidaat of naar iemand die je medewerker (tijdelijk) kan vervangen.

Ben jij je ervan bewust dat je vacature een presentatie is van je bedrijf?

Je bent druk met het omschrijven en uitwerken van het functieprofiel, wellicht plak je er nog een foto bij en plaatst hem op een vacaturesite en/of je website. Heb je er bij het opstellen wel over nagedacht wat jij met je vacature uit straalt en komt dat ook overeen met hoe het bij jou in het bedrijf gaat? Een vacature is zeer waarschijnlijk het eerste contact dat je potentiƫle werknemer heeft met je organisatie. Hij of zij vormt zich een beeld, gaat dan verder kijken op de website en kiest er dan voor om te solliciteren. Uiteraard dient wat je uitstraalt, in je advertenties of vacatures ook te passen bij jou als organisatie, je wilt immers dat de kandidaat een goed beeld van je organisatie krijgt en zich kan vinden in jouw missie en visie en bedrijfscultuur.

Je vacature en hoe je omgaat met een kandidaat is een immers een weergave van je bedrijf. Ook als een kandidaat niet voldoet aan het profiel wat je zoekt, is het netjes hem of haar hiervan op de hoogte te brengen en hem/haar niet in het ongewisse te laten zitten.
Berichten van sollicitanten die nooit een reactie van een bedrijf krijgen op hun sollicitatie zijn helaas aan de orde van de dag. Ik ken zelfs een verhaal van een sollicitant die tweemaal heeft gesolliciteerd bij een bedrijf omdat ze daar zo graag wilde werken, want het leek haar zo een mooi bedrijf! Op haar beide sollicitaties heeft niets gehoord en ze werd zelfs niet teruggebeld. Nu wil ze er echt niet meer werken, want:
“Zo ga je toch niet met mensen om!”
Elke sollicitant heeft de moeite genomen te solliciteren, dan neem je toch ook de moeite om te reageren op hun sollicitatie. Als je zelf solliciteert verwacht je toch ook een antwoord…

Maar ik heb er geen tijd voor…

Wat ik vaak hoor is, ik heb erg geen tijd voor en ik doe, of moet het er maar even bij doen. Heb je het zelf te druk om je recruitment te organiseren? Geef het dan uit handen.
Een detacherings- of recruitmentbureau, is gespecialiseerd in het vinden van een juiste match. In een gesprek met hen maak jij duidelijk wat je wensen en behoefte zijn en zij nemen het gehele proces voor jou uithanden. Jij hoeft je niet druk te maken over het uitzetten van een advertentie, alle cv’s die binnenkomen, reacties die gegeven moeten worden, gesprekken die gevoerd moeten worden, arbeidsovereenkomsten die afgesloten moeten worden. Zij regelen het voor je!

Meer weten over wat Gewoon Jans voor je kan betekenen?
Bel Esther Jans, 033 303 33 98 of
mail [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen