Eerste politiek café van “Kiezen voor Nijkerk” terugkijken (video)

Foto:

Afgelopen zaterdag was het eerste politiek café van “Kiezen voor Nijkerk”.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart. “Kiezen voor Nijkerk” besteedt daar aandacht aan met een eigen website en in de vorm van kantenberichten, radio- en tv-uitzendingen, die ook te volgen zijn op de websites van de media, die meedoen: De Stad Nijkerk, A1 Mediagroep en nijkerk,nieuws.nl.

Politieke café

In het politiek café gaat het over actuele onderwerpen en telkens over één thema. Zaterdag was dat het social domein. Dat is een verzamelbegrip voor Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet en Participatiewet. Zeven jaar geleden kregen gemeenten daar veel meer over  te zeggen, maar ze kregen er tegelijk veel minder geld voor. Hoe gaan partijen om met dit ingewikkelde onderwerp? De uitzending begon met de geschreven noodkreet van het gemeentebestuur aan demissionair premier Rutte.

U kunt de uitzending hier nog eens bekijken.

De komende weken kunt u dit nog van ons verwachten

22 januari: openbare orde en veiligheid
5 februari: duurzaamheid en klimaat
19 februari: bouwen en wonen
5 maart: jeugddebat

We sluiten de reeks af met het lijsttrekkersdebat. Dat maken we in theater Steams Breede Beek en is donderdag 10 maart vanaf 20.00 uur. De Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk is van plan in februari een ondernemersdebat te organiseren.

Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen