CDA: veilige afstandsnormen voor windmolens

Foto:

Windturbines worden vaak dicht op bewoond gebied geplaatst, met gezondheidsklachten en overlast als gevolg.

De nieuwe regering heeft nieuwe afstandsnormen voor het plaatsen van windmolens aangekondigd. Daarom stelt het de lokale CDA-fractie vragen over het onderzoek
naar plaatsing van windmolens in Nijkerk.

CDA-raadslid Harry Bokkers: “Het CDA is van mening dat de afweging om een windturbine te plaatsen weloverwogen moet zijn waarbij alle voors en tegens worden meegenomen. Zeker nu de overheid met nieuwe normen gaat komen vinden wij het belangrijk dat deze meegenomen worden in het maken van de keuze. Deze nieuwe normen kunnen invloed hebben op de geschiktheid van de nu aangewezen zoekgebieden, en dus op het ‘nut’ van het doen van een milieuonderzoek naar de effecten van windturbines in dit gebied.”

Daarom heeft de Nijkerkse CDA-fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W. Het CDA vraagt aan het college of zij op de hoogte is van het feit dat er nieuwe normen komen voor de plaatsing van windturbines nabij bewoond gebied. Ook wordt gevraagd wat dit betekent voor de zoekgebieden in Nijkerk, en of het aanstaande milieuonderzoek op ‘hold’ wordt gezet totdat de nieuwe normen bekend zijn.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Energietransitie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen