Esther Jans: “Schoenmaker blijf bij je leest”

Foto:

Je bent ergens goed in, laten we zeggen in het maken veranda’s.

Je werkt al een tijd voor een werkgever, je hebt veel ervaring opgedaan en op een dag besluit je, na wat wikken en wegen, voor jezelf te beginnen. Je bent lekker bezig en de aanvragen blijven komen. Overdag ben je aan het zagen, timmeren en bouwen en op zaterdagmiddag ben je met frisse tegenzin bezig met je administratie, het wegwerken van de e-mails, het boeken van de facturen en het plaatsen van bestellingen voor je volgende opdracht.
Zonder dat je er erg in hebt, ben je overdag aan het zagen, timmeren en bouwen en zit je ’s avond je e-mails weg te werken, je facturen te boeken en je bestellingen te plaatsen.

Dit gaat een tijdje goed, maar ergens gaat dit wringen want JIJ bent veel liever aan het zagen, timmeren en bouwen en wilt ook nog wat tijd over hebben voor je gezin.
Voordat je het weet ben je na de hele week zagen, timmeren, bouwen en het bijwerken van je administratie op zaterdagavond nog steeds bezig met je administratie en kom je er achter dat je aanvragen/opdrachten hebt gemist, crediteuren niet op tijd hebt betaald, dat debiteuren niet betaald hebben en zo verder. Kortom ondanks al je inspanningen is het nog niet op orde en stapelt alles zich maar op. En daar komt ook de Belastingdienst weer even om de hoek kijken want het is weer tijd voor de kwartaalaangifte. Als ondernemer zou ik hier onrustig van worden, dus kan mij zo voorstellen, jij ook! Mijn motto is dan ook echt:

“Schoenmaker blijf bij je leest”

Doe waar je goed in bent en besteed uit waar je niet goed in bent. Een slager moet zich toch ook niet bezig gaan houden met brood bakken, om maar een voorbeeld te noemen. Probeer het punt te voorkomen waarin je achter de feiten aan blijft lopen en door de bomen het bos niet meer ziet. Ik heb helaas te veel zelfstandig ondernemers/bedrijven hierdoor zien omvallen en dat is echt zonde!
Bereik jij bijna het punt waarop je (administratieve) ondersteuning moet gaan overwegen en ben je nieuwsgierig hoe ik je hierbij kan ondersteunen? Bel me, of stuur een e-mail.

Meer weten over wat Gewoon Jans voor je kan betekenen?
Bel Esther Jans, 033 303 33 98 of
mail [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen