De Nationale Voorleesdagen starten 26 januari

Foto:

Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari 2021 vinden voor de 19e keer De Nationale Voorleesdagen plaats, met als feestelijke start Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 26 januari.

Daarbij staat het Prentenboek van het Jaar ‘Maar eerst ving ik een monster centraal’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Naast dit boek zijn 9 andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboeken Top 10 vormen.

Twee boeken uit deze Top 10 staan centraal bij de Bibliotheek Gemeente Nijkerk. Voor peuters is dat het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ en voor de kleuters ‘Het eiland van olifant’. Tijdens de Nationale Voorleesdagen zullen er, als de coronamaatregelen dit toelaten, theatervoorstellingen worden gehouden in de Bibliotheek, zo’n 20 groepen van diverse scholen komen hier naar kijken. Op woensdag 16 februari zal de voorstelling “Loet moet zwemmen” te zien zijn in de Bibliotheek in Nijkerkerveen. Kaartjes hiervoor zijn te bestellen via de website: www.bibliotheeknijkerk.nl

De Nationale Voorleesdagen 2022

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Want: Voorlezen maakt je leuker! Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Ze leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat wordt groter. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Zie voor meer informatie en voorleestips: www.nationalevoorleesdagen.nl.

Voorlezen kan altijd

Voorlezen blijft niet beperkt tot de Nationale Voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken beschikbaar. Bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken. En wist je dat kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis lid zijn van de Bibliotheek? Dus regel snel dat lidmaatschap! Kom langs in de Bibliotheek of regel het online via: www.bibliotheeknijkerk.nl

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen