Hoevelaken en Nijkerk bij omroep Gelderland in beeld

Foto:

De beelden zijn te zien in Een Oogje op Gelderland”” .

In het tv-programma Een Oogje op Gelderland worden in verschillende steden historische filmbeelden van soms wel 100 jaar oud afgespeeld op een groot beeldscherm dat achterop een busje staat. Wat voor gevoel roept het op bij voorbijgangers uit de Gelderse Vallei? Je ziet het op 21 en 28 februari om 17.20 uur op TV Gelderland.

De cameraploeg van Een Oogje op Gelderland volgt dezelfde route als bijna 100 jaar terug. Op tal van plaatsen vertelt een lokale historicus iets over een bijzonder gebouw of een opvallende locatie. De cameraploeg start in Ede bij het terrein van de voormalige Enka-fabriek en brengt vervolgens een bezoek aan Bennekom. In 1929 werd in Lunteren een voormalig conferentieoord gefilmd, wat nu een hotel is geworden, en in Barneveld wordt het historische centrum belicht waar ooit een enorme markthal voor eieren stond.

De aflevering op 21 februari eindigt in Hoevelaken bij een kasteel, waar net als indertijd in de tuin wordt gefilmd.
In de laatste aflevering op 28 februari vervolgt de cameraploeg de reis door de Gelderse Vallei. In Nijkerk worden beelden getoond van de voormalige Zuiderzeehaven van bijna een eeuw geleden.

Samenwerking

Een Oogje op Gelderland is een productie van Beeldland en is in nauwe samenwerking met Eye Filmmuseum en met Omroep Gelderland gerealiseerd. De meeste filmfragmenten komen uit het archief van Eye Filmmuseum, maar er is ook materiaal afkomstig van Audiovisueel Archief Gelderland, instituut Beeld en Geluid en de online filmbank Open Beelden.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen