Overvloedige regenval leidt tot honderden overlastmeldingen

Foto:

Het Waterschap Vallei en Veluwe is er maar druk mee.

Het gaat dan onder meer om meldingen van ondergelopen kelders, straten, bedrijventerreinen, campings etc.

In een paar gevallen ging het om situaties waarin het water huizen dreigde binnen te lopen, daar is direct opgeschaald. De beheerders van het waterschap zijn in het hele gebied druk bezig om overlast zoveel mogelijk te beperken. In totaal viel in de afgelopen 48 uur op sommige plekken 55 mm neerslag. Omdat de bodem al sterk verzadigd is, ook door de vele regenval van twee weken geleden, is er nauwelijks nog bergingsruimte voor al het water.

Op de site van het Waterschap Vallei en Veluwe verschijnen regelmatig updates.

De situatie in Nijkerk

Veel sloten en weilanden zijn verzadigd door het overvloedige water dat er de laatste dagen is gevallen. De water overstort, die nodig is met als doel het afvoeren van (pieken in) overtollig rioolwater kon het vele water blijkbaar niet bergen. Dit ‘noodventiel’ treed in werking om te voorkomen dat in de bebouwde omgeving gebouwen, wegen en andere plekken onder water komen te staan.

De Oude Barneveldseweg heeft hier al de hele maandag hinder van en nu ook in de buitengebieden waaronder de Bloemendaalseweg. De afscheiding tussen sloot, berm en weg is op sommige plekken niet meer zichtbaar. Auto’s en fietsers ondervinden veel hinder van het vele water. Ook is bij tenminste één boerderij het water naar binnen gekomen.

De gemeente hield een oogje in het zeil en ook de brandweer is ter plaatse geweest. Tegen zoveel water is echter niet veel te doen dan afwachten tot het weer wegstroomt. Maar om verdere problemen te voorkomen werd de Bloemendaalseweg maandagmiddag toch maar afgesloten voor het verkeer.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen