9 ton om onderwijsvertragingen in te lopen

Foto:

Corona leidde tot veel schoolsluitingen, waardoor leerlingen achterstanden hebben opgelopen.

Het rijk maakt geld vrij om die problemen aan te pakken en Nijkerk krijgt daar 900.000 euro voor. Eerder, in juni 2021 kregen de scholen zelf “NPO gelden”, ongeveer € 700 per leerling in het reguliere onderwijs en tussen de € 1.000 en € 1.400 per leerling in het  speciaal onderwijs.

Het geld moet besteed worden aan (bovenschoolse) maatregelen,  voorschoolse periode, zorg en welzijn, bevorderen samenwerking in de gemeente & thuiszitters. Van gemeenten wordt verwacht dat ze met de scholen en andere betrokkenen kijken hoe ze kunnen  helpen, met aanvullende programma’s, begeleiding of kennisdeling. Daarom zijn er al meerdere bijeenkomsten geweest, waar de gemeente, schoolbesturen, schooldirecties, voorscholen, welzijn, jongerenwerk en bibliotheek en jeugdconsulenten aanschoven.

Bij de besteding  van het geld zal de nadruk vooral liggen op onderwerpen als de sociaal- en  emotionele ontwikkeling (mogelijkheden tot ontmoeten, socialiseren), bewegen, sport en cultuur.  Verder zal er aandacht zijn voor de meest kwetsbare kinderen en hun gezinnen, voor wie Covid de  grootste impact heeft. De gemeente wilt veel aandacht besteden aan het  duurzaam verbeteren van het welzijn van de jeugd in Nijkerk.

De concrete plannen worden momenteel uitgewerkt en daarna beging de uitvoering, die tot september 2023 zal gaan duren.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen