Collegevoorstel parkeren Kerkplein in de prullenmand

Foto:

Alle raadsleden waren tegen het voorstel van het college. Ze vinden, dat er niet goed genoeg is nagedacht over alle juridische en financiële risico’s.

Ja en dan kun je nu beter geen beslissing nemen.

Maar vertraging in de bouw van de woningen boven die parkeergarage moeten wel zo snel mogelijk beginnen. Daarom neemt de raad de regie in handen. Wethouder Wim Oosterwijk moet in april met een procesvoorstel te komen. Daarin staan dan alle alternatieven plus de risico’s en kansen die bij ieder alternatief horen Dan moet er ook een antwoord zijn op de vraag, of de parkeergarage wel echt nodig is. Daarmee kan de nieuwe raad én het nieuwe college een nieuwe start maken om het woningbouwplan alsnog mogelijk te maken.

Het concurrentieprobleem ten opzicht van de garage onder het Molenplein speelt ook een grote rol. VVDer Niels Staal wees er – namens de hele raad – op, dat de kritiek van Van den Tweel terecht is. Vooral omdat hiermee gemeenschapsgeld is gemoeid. Volgens hem kan de raad het op deze manier nooit goed. “De bevolking wil dat er snel wordt gebouwd terwijl de raad de consequenties van het aannemen van het voorstel niet op zich kan nemen.”

bron: Stad Nijkerk

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen