Een nieuwe plek om elkaar te ontmoeten in Nijkerkerveen

Foto:

Michiel van den Ham heeft namens het Apostolisch Genootschap met wethouder Wim Oosterwijk het plaatje op een van de bankjes op het plein in het centrum van Nijkerkerveen onthuld.

In november 2019 was het 75 jaar geleden dat het Apostolisch Genootschap een plaats van samenkomst vond aan de Schoolstraat in Nijkerkerveen.

De achtergrond hierbij was het uitbreken van de oorlog die het voor leden van het genootschap moeilijk maakte om naar Amersfoort te reizen vanuit Nijkerk en omliggende kernen. “Wij voelen ons thuis in Nijkerkerveen. Vanuit die gedachte willen wij ter gelegenheid van ons 75-jarig bestaan een bijdrage leveren aan de woon- en leefomgeving van de inwoners van Nijkerkerveen. We bieden daarom graag in samenwerking met de gemeente Nijkerk een nieuwe ontmoetingsplek aan in de vorm van een bank die inmiddels bij het vernieuwde dorpsplein is geplaatst. We hopen dat deze plek zal bijdragen aan veel mooie ontmoetingen en goede gesprekken tussen mensen“, geeft Michiel van den Ham, coördinator Onderhoud & Beheer van het Apostolisch Genootschap aan.

Inzetten voor een menswaardige wereld

In de afgelopen 75 jaar maakte het Apostolisch Genootschap veel veranderingen door maar bepaalde kernwaarden zijn gebleven. Vanuit een religieus-humanistische grondslag zetten zij zich in voor een menswaardige wereld waarin liefdevol wordt omgegaan met de medemens maar ook met respect voor de natuur en de omgeving.

 

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen