Bij St Jandal is uw informatie veilig

Foto:

HARDERWIJK – Ziekenhuis St Jansdal heeft het NEN 7510- en ISO 27001-certificaat voor informatieveiligheid en gegevensbescherming behaald.

Dit betekent dat de informatiebeveiliging van St Jansdal goed op orde is. Zowel voor de internationale (ISO 27001) als de Nederlandse eisen (NEN 7510). Patiënten en medewerkers kunnen erop vertrouwen en weten dat hun informatie bij ons veilig is.

Medewerkers van St Jansdal verwerken dagelijks grote hoeveelheden patiëntgegevens. Daarnaast wisselen zorgverleners gegevens uit met andere zorginstellingen. Ziekenhuis St Jansdal doet er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat deze processen veilig zijn en dat alle gegevens veilig en op de juiste manier beschermd zijn.

Ziekenhuis St Jansdal heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in het onderwerp informatiebeveiliging. Voortdurend verbetert het ziekenhuis de processen en besteden ze aandacht aan het bewustzijn rondom informatiebeveiliging in de organisatie. “Het behalen van deze certificering is een prestatie waar iedereen met recht trots op mag zijn! Al helemaal naast al het extra werk voor de covid zorg. Met alle technologische ontwikkelingen wordt aandacht voor informatieveiligheid steeds belangrijker en steeds breder van ons als ziekenhuis gevraagd. Om die reden vonden we het ook erg belangrijk dat we aantoonbaar aan deze normen voldoen.”, aldus Leonie Boven, lid raad van bestuur.

“Om de certificeringen te behalen is de afgelopen periode een uitgebreid traject doorlopen. Eerder in 2021 werd al voldaan aan een in de ziekenhuissector afgestemde Gedragslijn Informatieveiligheid van de NVZ. Ziekenhuis St Jansdal heeft in dit traject de volledige organisatie als toepassingsgebied meegenomen in de certificering. Brand Compliance is als externe partij gevraagd de onafhankelijke audit uit te voeren”, aldus Robbert Dijkhuizen, manager ICT & Medische technologie.

Klik op de banner en ga naar “Kiezen voor Nijkerk

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen