Hoe krijgen we de zorg op orde: een ABC

Foto:

Steeds meer inwoners, zowel jongeren als ouderen, hebben zorg nodig.

Hierdoor kampt de gemeente met enorme tekorten op het gebied van zorg. Het CDA heeft zo haar eigen visie, een ABC, en denkt daarmee de gaten te kunnen dichten.

CDA Kandidaat-raadslid Niels Morpey: “Als je het hebt over zorg, denk ik eerst aan zorgen voor elkaar. Je bent niet alleen op de wereld, je bent er samen. Je groeit op in een gezin, in een dorp of een stad. Je werkt en leeft in een gemeenschap van mensen.”

CDA raadslid Pam van de Weijer: “Daarom staat de A voor aandacht. Aandacht hebben voor elkaar is essentieel in een sterke samenleving. Daarin heb je een sociaal netwerk om je heen nodig. De gemeente moet doorverwijzen naar vrijwilligersinitiatieven die aandacht hebben voor het versterken van de sociale contacten en contacten duurzamer kunnen onderhouden. Er zijn al veel mooie laagdrempelige initiatieven zoals bijvoorbeeld het Burennetwerk, Formulierenhulp, het Paashuis en Steunouders”

Niels: “We leven in een wereld die voor veel mensen hectisch is. Als je niet oppast ren je jezelf voorbij. Je hebt dan nergens echt meer aandacht voor. Voor je het weet zorg je niet goed voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen is het belangrijk dat jij er bent.”
Pam: “Het CDA wil inzetten op de B van bewoners. Wat de gemeente moet doen is bewoners de ruimte geven. En waar nodig ondersteunen. Lichte zorg wordt nu vaak door zorgprofessionals gegeven, maar dat is niet altijd nodig. Een sterk netwerk kan ondersteunen. Wanneer er ontmoeting en verbinding is kan je daar kracht uithalen.”
Niels: “Waar professionele hulp nodig is, moet die er ook zijn. Moeten mensen niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Of ellenlang moeten wachten. Maar je ziet ook dat de vraag om zorg blijft groeien.”
Pam: “Daarom is de C van Controle nodig. Begrenzing van uitgaven is noodzakelijk en is mogelijk als we ook inzetten op vrijwillige zorg. Ook op het aanbieden van effectief bewezen zorg. Door ontmoeting te stimuleren en een sterk netwerk om mensen heen te bouwen, denken we dat zorgkosten beheersbaar kunnen worden en belangrijker; blijven! Want mensen vallen makkelijker terug op een vrijwilliger of buurtbewoner.”

Het CDA staat voor een goed begin: met het ABC!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen