Raadsleden koninklijk onderscheiden (video)

Foto:

Deze week 2 bijzonder raadsvergaderingen.

Woensdag worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Maandag namen de vertrekkende raadsleden in een bijzondere raadsvergadering afscheid, vanuit Expo aan de Koninginneweg 1.

Koninklijke onderscheiding voor 8 raadsleden

Deze raadsleden hebben zich minimaal 12 jaar als raadslid ingezet voor de gemeente. Daarom werden zij bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in De orde van Oranje-Nassau.


Hans Boer (raadslid CU-SGP, 2002-2022)

Jarenlang fractievoorzitter van de CU -SGP en hij deed dat “met weinig meel in de moment, maar wel met een kwinkslag”. Hij was – aldus Renkema – uitermate volhardend en wilde het naadje van de kous weten.


Cisca van Drie-Davelaar (raadslid CDA 2010-2022)

Spontaan, gewoon jezelf blijven. “En dat je uit het Veen komt, hoef je niemand te zeggen”.


Ries van Elteren (raadslid De Lokale Partij 2004-2022)

Altijd betrokken geweest bij je omgeving en daarom ook raadslid geworden. Je voelt jezelf meer volksvertegenwoordiger dan raadslid, die iedereen weet te vinden.


Aart Klompenhouwer (raadslid De Lokale Partij 1998-2022)

Jarenlang fractievoorzitter en opvallend in zijn woordvoering, ook als hij niet aan het woord was en dan maar de interruptie microfoon pakte. Hij was berucht voor het zonder adempauze kunnen formuleren van de langste zinnen.


Hilbrand Rozema (raadslid CU-SGP 2010-2022)

Hij viel op door zijn uitermate gedegen voorbereiding en oog voor detail. Eert vooral in het sociaal domein, later meer bij onderwerpen, die met ruimtelijke ordening te maken hadden.


Joop van Ruler (raadslid CDA 2010-2022)

Gedegen en zorgvuldig. Dat zijn de belangrijkste karaktertrekken van Van Ruler, net als zorgvuldig en behoedzaam.


Eric Stuive (raadslid CDA 2010-2022)

Gelijk met Van Ruler begonnen, niet altijd op de voorgrond, maar wel zeggen wat nodig is.


Boudewijn van der Woerd (raadslid VVD 1990-2002 (gemeente Hoevelaken] en 2002-2022)

Hij is het langst raadslid geweest, in totaal 30 jaar. “Wat een periode. Onvermoeibaar, iemand van de lange adem” Met oog voor ondernemers en orde en veiligheid. Een van zijn belangrijkste onderwerpen: knooppunt Hoevelaken.
Hij gaf zijn bos bloemen direct aan zijn echtgenote, hoe symbolisch.

Bart Verbeek (PRO21) ontving de gemeentelijke erepenning in zilver. Hij was in de periode 1999 – 2022 ruim 10 jaar raadslid. In 1999 was hij raadslid in de Gemeente Hoevelaken. Daarna in de gemeente Nijkerk van 2002-2006, van 1 september 2008 tot 21 december 2008, 2014-2018 en vanaf 25 september 2020 tot en met maart 2022. In de tussenliggende perioden heeft hij zich ingezet als commissielid.

Er waren nog meer raadsleden, die vertrokken. Die kregen geen lintje, omdat ze korter dan 12 jaar in de gemeenteraad zaten. Ze kregen wel een penning (met naam en periode in de raad) : Janneke van Heugten (PRO21), Jolanda Nijeboer (VVD), Hans Lok (CU-SGP), Jacqueline Doppenberg (VVD), Ruby van den Hoek-Horst (De Lokale Partij), Diane Palm (CU-SGP), René Ruesen (PRO21), Linda de Wals (PRO21) en Sjaak Weel (CDA).

Alles bij elkaar vertrokken er maandagavond 19 van de 27 raadsleden. Aanstaande woensdag wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Daarna is het wachten op de resultaten van de coalitieonderhandelingen en de vorming van een nieuw college.

U kunt hier de raadsvergadering terugkijken.

Met het vertrek van Aart Klompenhouwer, Boudewijn van der Woerd, Hans Boer en Ries van Elteren verdwijnt 96 jaar ervaring in het raadswerk. Met deze vier mannen maakten we voor “Kiezen voor Nijkerk” een programma in verkiezingstijd. U kunt hier terugluisteren, hoe ze die periode beleefd hebben.

Dossier: Verkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen