INGEZONDEN BRIEF: Knooppunt Hoevelaken en de natuur

Foto:

Met grote verwondering heb ik de laatste nieuwsbrief van Rijkswaterstaat betreffende de aanpassingen van het klaverblad gelezen

Er moet ca 50ha natuurgebied worden gerealiseerd.

Vol trots presenteren ze met een lokale inwoner, dat er al 4 ha is aangelegd op particulier ter beschikking gestelde grond. Dit stuk is niet publiek toegankelijk. Op dit perceel is een extra bouwvergunning verstrekt en een deel van de tuin is dus door RWS aangelegd.
Verder zijn ze blij, dat er tussen Amersfoort en Soest nog een gebied wordt aangepast ter compensatie van de werkzaamheden aan het klaverblad .Ik ben er achter gekomen, dat dit gebied tussen Amersfoort en Soest – komt doordat Amersfoort voor de westelijke ontsluiting meer grond moest kopen dan ze nodig hadden, Deze grond is aan RWS verkocht en wordt nu als compensatie ingericht als natuurgebied. Dit is een mooi één-tweetje tussen Amersfoort en RWS, waarbij Nijkerk het nakijken heeft.

Diezelfde gemeente Amersfoort heeft niet meegetekend aan het ontwikkelingsplan voor het Hoevelakense bos, maar haar inwoners zorgen wel mede voor grote drukte in ons bos (Vathorst)
Het had ze gesierd, als ze de compensatie in uitbreiding van het bos gestopt hadden, waarbij ze aan hadden kunnen sluiten bij de plannen die onlangs gepresenteerd zijn.

Ik ben er achter gekomen, dat Melksteeg – het gebied tussen Amersfoort en Soest – komt doordat Amersfoort voor de westelijke ontsluiting meer grond moest kopen dan ze nodig hadden, Deze grond is aan RWS verkocht en wordt nu als compensatie ingericht als natuurgebied. Dit is een mooi een-tweetje tussen Amersfoort en RWS, waarbij Nijkerk het nakijken heeft.

Wij hebben wel de overlast van het klaverblad en de herontwikkeling natuurgebied gaat ergens anders heen.
Een gemiste kans!

Willem Fontein

De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van de ingezonden brieven, maar behoudt zich het recht voor brieven te weigeren of in te korten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen