Erasmus+ met Corlaerleerlingen bij Vreugdenhil

Foto:

Dinsdagmorgen bezochten ongeveer 60 leerlingen Vreugdenhil Dairy Foods.

De helft kwam van het Corlaercollege, de andere helft uit vijf verschillende Europsese landen. Ronald Schaefer ( Conrector Corlaer College): “Het is een onderdeel van Erasmus+, waar leerlingen verschillende landen bezoeken. Zo zullen later een aantal Corlaerleerlingen in dit uitwisselingsprogramma naar het buitenland.
De leerlingen ondernemen verschillende activiteiten, die passen bij het thema van de Erasmus+ week: Ondernemerschap en duurzaamheid.
Jan Vreugdenhil: “We laten ze niet alleen ons kantoor zien en producten proeven. Vanmiddag gaan ze ook naar 2 boerderijen van ons.”

Erasmus+

DCIM100MEDIADJI_0667.JPG

Erasmus+ is een Europees subsidieprogramma voor onderwijs, opleiding, jongeren en sport. Het programma heeft onder meer als doel om de werkloosheid (vooral onder jongeren) te bestrijden, innovatie te ondersteunen en de samenwerking en mobiliteit met EU-partnerlanden te bevorderen. Het huidige Erasmus+ loopt van 2021 tot en met 2027 en heeft een budget van 21.7 miljard euro. Het Erasmus+-programma is een bundeling van zeven voorgaande programma’s met mogelijkheden voor particulieren en allerlei organisaties. Erasmus+ is al meer dan dertig jaar één van de meest succesvolle Europese programma’s,

Vreugdenhil Dairy Foods

Tijdens het bezoek aan Vreugdenhil Dairy Foods gingen de leerlingen aan de slag met opdrachten over voedselvoorziening en duurzaamheid. Een duurzame voedselvoorziening en een planeet die duurzaam bewoond kan worden. Dat zijn onderwerpen waar het bedrijfsleven tegenwoordig actief mee bezig is. Vreugdenhil Dairy Foods is een Nijkerks bedrijf dat melkpoeder produceert. Het bedrijf exporteert melkpoeder naar ruim 130 landen over de hele wereld. De melk komt van lokale melkveehouders en wordt in Nederland verwerkt tot melkpoeder.

Bestuurder Jan Vreugdenhil zette de deuren graag open voor het voortgezet onderwijs. De vragen die het bedrijf heeft over duurzaamheid zijn dan ook vragen waar leerlingen van het Erasmus+ project mee aan de slag gaan.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen