Opvolger Amaris-bestuurder komt uit eigen gelederen

Foto:

Afgelopen oktober kondigde Amaris-bestuurder René Hup aan zijn actieve loopbaan per 1 juli 2022 te beëindigen.

Daaropvolgend heeft de raad van toezicht van Amaris in samenspraak met de ondernemingsraad, centrale cliëntenraad en het managementteam een uitgebreide procedure gestart om in zijn opvolging te voorzien. Er is een waardige opvolger gevonden in Jacqueline van der Loo, zij start per 1 juni 2022 als bestuurder. Zij is geen onbekende voor Amaris, gezien haar huidige rol als directeur bedrijfsvoering aldaar. Koos Nieuwland, voorzitter raad van toezicht: “Er is veel vertrouwen dat Jacqueline de ingeslagen koers van Amaris verder kan verstevigen en we kijken er naar uit om met Jacqueline in haar nieuwe rol te gaan samenwerken.”

Voor een periode van ongeveer een jaar wordt er een collegiaal bestuur gevormd met een nog te benoemen bestuurder (ad interim), daarbij wordt gekeken naar een effectieve portefeuilleverdeling tussen beide bestuurders. In de loop van 2023 is er meer duidelijk wat de gewenste topstructuur van de organisatie zal worden.

De ouderenzorg staat de komende jaren voor een grote uitdaging. Als een van de grootste ouderenzorgorganisaties in onze regio voelt Amaris de verantwoordelijkheid dat zorg in de toekomst toegankelijk en beschikbaar blijft, juist voor het groeiende aantal ouderen met ondersteuningsvragen. Dit realiseert Jacqueline zich maar al te goed; “Het is een uitdagende en complexe puzzel die gelegd moet worden. Vele ouderen in de regio rekenen op ons; op het vakmanschap en de menselijkheid die we al jaren aan hen bieden. Tegelijkertijd staan we open voor nieuwe verbindingen, zowel intern als extern.” Verder voegt Jacqueline toe dat zij dankbaar en verheugd is het stokje van René Hup te mogen overnemen. “René heeft als een deskundige en betrokken bestuurder Amaris jarenlang geleid tot het fijne bedrijf wat het nu is”, aldus Van der Loo.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen