Komende jaren veel meer laadpalen

palen in Nijkerk
palen in Nijkerk
Foto:

Vattenfall gaat de komende jaren overal laadpalen neerzetten.

Dat doet de energieleverancier gratis. Ieder jaar komen er jaarlijks kosteloos 19 laadpalen bij. Er is bedacht waar die palen moeten komen. Dat kunt u zien op deze twee afbeeldingen, maar u kunt ook hier klikken. Dan kunt u veel nauwkeuriger kijken

Vanaf half april tot half mei kunt u laten weten, of u het met de gekozen locaties eens bent. Misschien heeft u een beter voorstel. Dat heet inspraak. Als het nodig is, worden de locaties gewijzigd. Begin juli worden de 19 definitieve locaties in een Verkeersbesluit vastgelegd.

palen in Nijkerkerveen en Hoevelaken

Dekkend netwerk laadpalen

Speerpunt is de ontwikkeling van een dekkend netwerk van publieke laadpalen op loopafstand binnen de bebouwde kom, als noodzakelijke aanvulling op het privaat laden op eigen terrein. Gebruikmakend van de mogelijkheden uit de nieuwe concessie richt de gemeente zich nu op versnelling van de uitrol van dit netwerk middels proactieve- en datagestuurde plaatsing. Het college verwacht de Laadvisie in september aan de raad te kunnen aanbieden.

De plaatsing van nieuwe laadpalen is een gezamenlijk project van de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland. De opdracht is gegund aan Vattenfall. Die krijgt de verplichting om jaarlijks een aantal palen kosteloos neer te zetten. Als automobilisten daar op een bepaalde plek intensief gebruik van maken, moet de energieleverancier er een extra paal bijplaatsen, zo is afgesproken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen