Lintjesregen 2022

Op deze dag worden meer dan 3.000 Nederlanders gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding.

In onze gemeente zijn er dat dit jaar vijf.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Truus Jonker-Willems (72 jaar)
Mevrouw Jonker (zelf blind) zet zich al meer dan 20 jaar in voor (blinde en slechtziende) asielzoekers. Zij biedt indien nodig tijdelijk onderdak en helpt bij diverse procedures. Zij heeft de Stichting Fakkel 2000 opgericht, die hulp biedt aan blinden en slechtzienden in Kameroen. Zij zamelt kleding en materialen in en zorgt voor de verzending naar Kameroen. Regelmatig reist zij ook zelf naar Kameroen om te controleren dat alle hulp goed terecht komt. Dankzij deze stichting zijn inmiddels twee onderwijsgebouwen gerealiseerd en is een derde in aanbouw.
Zij schreef twee boeken: Zie je alleen met je ogen? (deel 1 en 2) en schrijft regelmatig brieven naar dagbladen en de Tweede Kamer over het vluchtelingenbeleid.

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Gerard Tijmense (76 jaar)
De heer Tijmense is ongeveer van 1980 tot 1990 actief geweest voor Handbalvereniging Voice als coach en heeft geholpen bij de ontwikkeling en bouw van het clubgebouw. Sinds 1995 is hij actief voor Tennisvereniging Sparta Nijkerk. Hij was bestuurslid van 1998 tot en met 2019, voorzitter van de Technische Commissie en, tot op heden, lid van de Onderhoudscommissie. Sinds 2019 is hij bestuurslid van VvE de Bloesemgaarde als technische man.

Gijs van den Hoorn (75 jaar)
De heer Van den Hoorn is sinds de oprichting in 1995 actief voor Biljartclub Hoevelaken. Hij verzorgt de vrije training op zaterdagmiddag en is verantwoordelijk voor de bar. Sinds 2005 is hij actief voor de Rommelmarkt van de Hervormde Gemeente Hoevelaken.

Bert de Graaf (66 jaar)
De heer De Graaf was van 1985 tot 1995 bestuurslid van Wijkvereniging Paasbos, waar hij o.a. de alcoholvrije disco-avonden voor de jeugd tot 16 jaar begeleidde. Van 1998 tot 2009 was hij coach en begeleider van diverse jeugdteams van de Nijkerkse Hockey Club. Van 2000 tot 2006 was hij raadslid. Sinds 2016 is hij lid van de Ledenraad van de Rabobank Randmeren, voorzitter van UVV Nijkerk en vrijwilliger bij Careander.

Annet van den Brink-van Steensel (75 jaar)
Mevrouw Van den Brink is sinds 1974 actief voor de Hervormde Gemeente Nijkerk. Zij was o.a. leidster van meisjesclub ‘Nathanja’, presidente van Vrouwenvereniging ‘Lydia’ en oprichter/coördinator van de Diakonale Hulpdienst. Voor de VoorElkaar Vakantieweken was zij van 1991 tot 2010 gastvrouw en vrijwilliger. Nu is zij ook nog actief als vrijwilliger bij Amaris Arkemheen, Woonzorgcentrum De Pol en Christenen voor Israël.

Henk van den Brink (79 jaar)
De heer Van den Brink is sinds 1977 actief binnen de Hervormde Gemeente Nijkerk als collectant, bestuurslid van de collectantenvereniging, lid van de Zendingscommissie en als hulpkoster. Verder is hij sinds 2002/2003 op vrijwillige basis actief voor de Stichting Kom Over en Help, Christenen voor Israël, Sparta Kringloopwinkel en als torenbeheerder van de mooiste toren van Nederland.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen