Plannen Hoevelakense bos weer op politieke agenda

default
default
Foto:

In de afgelopen weken hebben we met regelmaat bericht over de ontwikkelingen rond het Hoevelakense bos.

Die zijn danig verstoord door de verkoop van gronden, die bedoeld waren om het bos uit te breiden. Hoe nu verder, wilt de VVD weten.

In een brief aan het college stelt de partij er vragen over. Wat kan er nog wel en wat kan niet meer? Meerdere partijen (naast Nijkerk, ook Amersfoort en de GLK – de stichting Geldersch Landschap en Kasteelen – ) zijn min of meer bij de ontwikkelingen betrokken. Het is de liberalen niet duidelijk hoe de verhoudingen nu liggen en welke standpunten die andere partijen innemen.

De druk op  het bos zal alleen maar toenemen en het knooppunt Hoevelaken wordt gereconstrueerd. Dat samen leek een mooie basis om het bos te vergroten. Niels Staal van de VVD: “Is deze combinatie nog realistisch en haalbaar en is de aanpak tot nu toe effectief genoeg geweest, nu van de vijftig hectare te compenseren natuur vier hectare is gerealiseerd in de gemeente Nijkerk (Wincoop) en vijftien hectare in de gemeente Amersfoort, tegen de grens met de gemeente Soest. In hoeverre heeft een rol gespeeld dat de gemeente Amersfoort de gronden tegen Soest zelf heeft verworven om de realisatie van natuur daar mogelijk te maken?

Tot slot wil de VVD de financiële gevolgen van dit alles weten

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen