Verbouwing van Rabokantoor naar gemeentehuis kan beginnen

Foto:

Ruim 2 jaar bezig hierna eerste vergadering. kon dan nu toch de handtekening gezet worden.

Aannemer Prins gaat de klus klaren, nadat directeur Wim Prins en burgemeester Gerard Renkema donderdagmorgen hun handtekening gezet hadden.

Vertrekkend maar trotse wethouder Wim Oosterwijk keek nog even terug naar het lang traject van voorbereiding. Alle besluitvorming is geweest. Dat betekent, dat de werkzaamheden na de zomer beginnen. Oosteerwijk was blij me de plannen vooral die voor de raadszaal. “We willen meer en meer naar de samenleving toekomen en deze raadszaal straalt dat ook uit.

Wim Prins (de vierde generatie in het bouwbedrijf) erkende, dat hij een probleem heeft: “We vinden alles leuk.” Het bouwbedrijf met ongeveer 100 mensen werkt dikwijls voor gemeenten in en aan gemeentehuizen. Daarnaast realiseren ze projecten vooral in de zorg.

De handtekening onder  de ‘bouwteamovereenkomst’ voor de verbouwing van het pand aan de Van ‘t Hoffstraat werd gezet op de locatie waar in 2023 het nieuwe gemeentehuis klaar moet zijn voor gebruik. Voordat de verhuisdozen worden uitgepakt moet er nog heel wat gebeuren. Er moet een gedeelte voor de raadszaal worden aangebouwd en ín het gebouw moet de aannemer zich o.a. buigen over bouwtechnische aanpassingen als het gaat om wanden verplaatsen, luchtbehandeling en bekabeling.

De aannemer is via een ‘aanbesteding’ geselecteerd. Dat wil zeggen dat de opdracht (de verbouwing) bekend wordt gemaakt en dat aannemers dan de kans krijgen om op basis van de door de gemeente gemaakte prognose een plan van aanpak aan te bieden. Na een uitgebreide beoordeling van deze plannen van aanpak kwam Prins Bouw als beste eruit. Prins Bouw wordt onderdeel van het bouwteam. Zij gaan als een van de eerste zaken de prognose van de bouwkosten toetsen aan de huidige marktontwikkelingen en deze waar nodig bijstellen. Het bouwteam gaat in mei en juni gezamenlijk alle plannen nog helemaal doorlopen en verfijnen. Daarna, vóór de zomer, starten de werkzaamheden.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen