50 jarig jubileum KC “De Brink”: Workshops in stoomgemaal Arkemheen

Foto:

Kreativiteitscentrum “De Brink” organiseert in mei en juni workshops, omdat het centrum 50 jaar bestaat

Tijdens de maaldagen van het stoomgemaal Arkemheen kunt u aanschuiven bij deze workshops. Ze zijn  gratis, maar u betaalt wel entree voor het stoomgemaal. U kunt kennis maken met verschillende technieken van Keramiek en/of Bloemschikken. In 45 minuten kunt u al iets mooi maken.

Inloop workshops

Tijdens maaldagen van het Stoomgemaal Arkemheen kunt u aanschuiven bij de onderstaande workshops.
De workshops vinden plaats tussen 13.00 uur en 16.00 uur.
18 april: keramiek en leer
14 mei: keramiek en bloemschikken
6 juni: pyrografie (houtbranden) en een nog nader in te vullen workshop
Tijdens uw bezoek aan het Stoomgemaal kunt u aansluiten bij de workshop en uw creativiteit de vrije loop laten. U kunt kennis maken met verschillende technieken die kreativiteitscentrum de Brink aanbiedt. In 45 minuten kunt u al iets mooi maken.

En Plein air schilderen, net als Van Gogh met Marco van der Wielen

Genieten van alles wat er om je heen gebeurt en daarmee worstelen om het op je schilderijtje te krijgen. Er lijkt misschien weinig te zien te zijn in het landschap, maar hier kan je je heel goed gewaar worden van veranderingen van het licht, schuivende wolkenpartijen, mist in de verte en de atmosfeer van de polder. Het hoeft niet precies nageschilderd te worden, je kan je er ook alleen maar door laten leiden of inspireren. Een mooie dag schilderen in de natuur en een schilderijtje om als trofee en herinnering mee naar huis te nemen. Wie doet er met me mee?

Wel even aanmelden op de website, zaterdag 21 mei en 18 juni, om 13.00 en 16.00 uur

Avonturenstok maken speciaal voor kinderen met Rogier Vogelzang

Speel jij of jouw kind ook graag met stokken? Dan is deze stoere en creatieve workshop een regelrechte aanrader! In deze workshop gaan we aan de slag met jouw eigen avonturenstok. We gaan niet alleen houtbewerken maar branden er ook je naam of figuren in. We schuren de stok glad en versieren de stok.
Aan het eind van deze workshop kun je met je wandelstok direct op avontuur op het naastgelegen Kikkerpad. Ben jij klaar voor het avontuur? PS Ben je jonger dan 8 jaar? Neem dan één van je ouders of grootouders mee om te helpen!

Wel even aanmelden op de website, zaterdag 21 mei en 18 juni, om 13.00 en 15.00 uur

Draadkunst met Erik van Engelhoven

Van (koper)draadkunst kan je de leukste dingen maken. Wil je dat ook eens proberen en je blik op (koper)draad verruimen? Doe dan mee met de workshop draadkunst in een mooie oude en passende locatie van het Stoomgemaal.

Wel even aanmelden op de website, zaterdag 21 mei, om 13.00 en 16.00 uur

Delfsblauw schilderen in de polder met Annemiek Eradus

In deze workshop ga je proeven aan de techniek van het Delftsblauw schilderen. Dat doen we op een tegel. Het ontwerp maak je zelf. We schilderen met oxides. We gebruiken daarvoor een oude receptuur, zoals ze het vroeger ook deden.

Tiffany sieraad maken met Greet Termaat

Tijdens deze workshop ga je van glas een uniek sieraad maken. Als eerste ga je een ontwerp maken, daarna wordt je uitgedaagd om glas te snijden (een eeuwenoude techniek) en op een Tiffany verwerken tot een mooi sieraad.

Wel even aanmelden op de website, zaterdag 18 juni, om 13.00 en 16.00 uur

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen