Volle zaal bij Nederland U17 tegen KV Telstar

Foto: KV Telstar/D. van Keulen

Wat was het maandag 30 mei een prachtige dag. Om 16:15 uur startte een clinic met maar liefst 50 (E t/m B) korfbalspelers van Telstar o.l.v. Barry Schep (bondscoach van Nederland U17) en assistent-bondscoach Stijn Hoekstra.

Nederland U17 is in voorbereiding op de Korfball World Cup U17, die 2 en 3 juli 2022 in Eindhoven gespeeld gaat worden. Het team speelt hierna nog in ‘s-Gravenzande en heeft 25/26 juni in Den Haag nog een interlandweekend. Vervolgens vindt 2 en 3 juli de Korfball World Cup plaats.

“Fijn dat er zovelen zich hadden aangemeld. En wat was het heerlijk om iedereen lekker fanatiek bezig te zien, maar vooral ook die lachende koppies. Daar straalde plezier vanaf. Niets liever dan samen sporten met plezier”, aldus Arina de Korte van de organisatie. “Vervolgens konden de spelers in het Oranje met hun staf en ouders genieten van een heerlijke pastamaaltijd bereid door Slagerij Steltenpool.”

Om 18:00 uur reisde het gezelschap af naar sporthal ‘De Slag’ waar vanaf 18:30 uur twee wedstrijden werden gespeeld. De tribunes zaten vol. De ‘D-spelers’ van Telstar mochten oplopen aan de handen van de spelers in het oranje, sommigen zelfs twee keer. Nederland U17 speelde deze wedstrijden als voorbereiding voor de World Cup begin juli in Eindhoven.
Eerst werd er een wedstrijd tegen Telstar/Schoonderbeek 2 gespeeld. Telstar 2 had het moeilijk tegen ze, maar hopelijk hebben ze het kunstje afgekeken en nemen ze (nieuwe) leerpunten mee naar de training.
Telstar/Schoonderbeek 1 bood voldoende weerstand en in die wedstrijden ging het gelijk op. Voor beide teams een leuke ervaring en voor het publiek leuk om te zien hoe jonkies van ongeveer 16 jaar het korfbalspel al goed beheersen.

De organisatie bedankt de hoofdsponsor Bouw- en Aannemingsbedrijf Schoonderbeek die dit evenement financieel mogelijk heeft gemaakt en dank aan Maureen van MC4DESIGN die een prachtig kleurrijk programmaboekje heeft gemaakt. “En bij deze ook de trouwe supporters en vrijwilligers. Geen supporters en geen vrijwilligers betekent ook geen lachende gezichten op een korfbalveld. We waren het na twee jaar corona en geen evenementen bijna vergeten misschien, maar het kan nog steeds. Gezelligheid en plezier tijdens een sportief korfbalevenement. Dank jullie wel!”

KV Telstar heeft een fotoalbum gemaakt. Deze is hier te bekijken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen