Persoonlijke voorkeuren bepalen portefeuilleverdeling

Foto:

Nadat achter de schermen duidelijk was, wie de wethouders in de nieuwe coalitie zouden worden, moesten die nog wel de onderlinge taken verdelen.

Naar eigen zeggen is dat gebeurt op basis van ieders persoonlijke voorkeuren. Naast de voorkeuren speelden ervaring en vaardigheden ook een rol. Natuurlijk waren er toen overlappingen en paste het niet voor 100%, maar in onderling overleg zijn ze daar probleemloos uitgekomen.

Dat zeiden we de wethouders in het eerste wekelijkse persmoment. Aan de opmerking, dat het coalitieakkoord zo weinig concreet is, werd een positieve uitleg gegeven.. De tijden zijn te turbulent en de onderwerpen te complex om vooraf alles dicht te timmeren en in meetbare eenheden vast te leggen. CDA, PRO21 en de VVD voelden daar niets voor en de wethouders al evenmin. Zo’n open akkoord geeft bovendien de mogelijkheid om partijen in de samenleving volop aan het besturen te laten deelnemen. Wijnand Kooijmans (journalist voor de Stad Nijkerk) wees erop, dat dit soort akkoorden ook in andere gemeenten gesloten is. Het is een trend, die bij deze tijd hoort.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen