160 fietsen voor Oekraïners ingezameld

Foto:

Eind april publiceerden we een oproep van Kees van der Geer. Hij was op zoek naar fietsen voor Oekraïners.

Die oproep was niet tevergeefs.

Er zijn 6 inzamelmomenten geweest, waarbij gul gegeven werd. In totaal zijn er circa 160 fietsen ingezameld. Dat was meer dan feitelijk nodig was voor onze gemeente. Naast fietsen werden er ook  veel fietsonderdelen, fietstassen en fietsstoeltjes gedoneerd.

Van der Geer en de andere begeleiders van de Oekraïners in de Roode Schuur hebben daarom ook Oekraïense vluchtelingen in omringende gemeenten kunnen helpen aan een fiets. Zo zijn er fietsen aan Harskamp en Baarn geleverd. De fietsen, die gerepareerd moesten worden, zijn naar Barneveld gegaan. Daar hebben leerlingen van een technische school de reparaties uitgevoerd. Via “Barneveld voor Oekraïne” zijn die fietsen ten goede komen aan de Oekraïense vluchtelingen in de regio.Ook kinderfietsen zijn volop ingezameld en uitgedeeld. Voorzien van zijwieltjes leren ook de allerkleinsten fietsen.

Van der Geer: “Een enthousiaste ploeg vrijwilligers heeft helpen inzamelen, repareren en uitdelen. Ook zijn fietslessen gegeven, omdat er volwassenen bij waren, die nog niet konden fietsen. Ik bedank, Streams, Profile de Ridder, Ben de Ruiter, Brouwer Tweewielers en Bast-Driedorp voor hun actieve ondersteuning en de vrijwilligers, die meegeholpen hebben.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina, 
volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen