Dikke 9000 euro voor Surf-Project

Foto:

Vandaag werd er door weer een expeditie Corlaer een cheque uitgereikt.

Met allerlei acties was uiteindelijk 9061 euro opgehaald en die cheque werd vandaag aan de oprichtster van het Surf Project, oprichtster Suzanne van den Broek overhandigd.

Ze was zichtbaar door verrast door het bedrag.

De acties

  • kantineverkopen
  • Sinterklaas pakketten verkocht aan bedrijven.
  • pepernoten actie met Sinterklaas
  • paasactie met het verkopen van paaseieren.
  • benefiet diner hebben we gehad bij lust
  • sponsoren gezocht en gevonden.

Over Surf Project

Het Surf Project is in het voorjaar van 2014 gestart. Oprichtster Suzanne van den Broek, opgeleid ontwikkelingspsycholoog en gek op golfsurfen, werkt al geruime tijd met kinderen met Down, autisme of ADHD.

Van den Broek: “Het idee voor het project ontstond nadat ik op surfvakantie was geweest met een busje langs de kust van Portugal. Ik vertelde dit aan de kinderen waarmee ik toen op een zorgboerderij werkte. Uiteraard vroeg één van de kinderen of ik ze niet een keer surfles wilde geven. Mijn antwoord was ‘nee’. De kinderen waarmee ik werk nemen dingen vaak heel serieus, dus moet je heel duidelijk zijn in wat je zegt en vooral wat je belooft. Toch liet de gedachte aan surflessen voor deze doelgroep me niet los. Er bestaat ook G-hockey en G-voetbal, dus waarom surfen eigenlijk niet?!”

Grote zus ‘Wave project’ in de Uk

In Engeland is het concept sinds 2010 al een groot succes. Kinderen worden door psychologen doorverwezen naar The Wave Project. Hoe gaaf is dat?! Surfen op doktersrecept! Na een goed gesprek met de oprichter van het Wave Project, Joe Taylor, wist Suzanne het zeker. Dit gaan we in Nederland ook doen!

Teamwork

“Inmiddels werken we met een enorm team van vrijwilligers op drie verschillende locaties aan een fantastisch project. Zonder deze vrijwilligers geen Surf Project. Ik ben iedereen ENORM dankbaar hiervoor.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen