Meer dan 2300 euro voor puppyproject KIBO

Foto:

De Pop-up Escaperoom, eind mei georganiseerd door de Lionsclub Nijkerk in samenwerking met Rotary Young Ambition Amersfoort, heeft een bedrag van € 2325 opgebracht.

Het geld gaat naar het puppyproject van KIBO Medical Detection Dogs. Op maandag 20 juni overhandigden leden van de Lionsclub en Rotary Young Ambition een cheque uit aan Mieke de Boer en Gerrit Sterrenburg van KIBO. Hulphond Dex was daar bij aanwezig. Ook werd Sustvarius bedankt voor het ter beschikking stellen van de locatie voor het goede doel. De groep die het snelst alle codes kraakte ontving een mega fles wijn als prijs. Het was de eerste keer dat de Lionsclub Nijkerk samenwerkte met Rotary Young Ambition Amersfoort. De leden van de serviceclub uit Amersfoort hebben de escaperoom ontwikkeld en hebben enorm veel werk verzet om het spel in Nijkerk in goede banen te leiden. De samenwerking is van beide kanten goed bevallen.

Escaperoom groot succes

De Pop-Up Escaperoom was 4 dagen open voor een speelafspraak en meer dan 30 teams hebben de codes geprobeerd te kraken. Niet elk team lukte dat binnen de tijd. Dat het voor sommige clubs best pittig was mocht de pret niet drukken en iedereen was erg enthousiast over het spannende spel. Er waren vriendenteams die meededen maar ook een aantal bedrijven en families schreven zich in. Na het spelen van het escape-spel stond voor iedereen een drankje klaar in Alberto’s Italian zodat er nog even gezellig nagepraat kon worden. Alberto’s vond het leuk om alle spelers te ontvangen en heeft de drankjes gedoneerd voor het goede doel. De snelste groep had nog geen 19 minuten om uit de escaperoom te ontsnappen. Het Weeshuis is een prachtige locatie voor een escaperoom vanwege de rijke historie. Het monument spreekt direct tot de verbeelding en je waant je zó terug in de tijd. Het verhaal van de escaperoom was dan ook helemaal afgestemd op de Nijkerkse geschiedenis. “Het was ontzettend leuk om samen te doen en we hebben óók nog wat geleerd over onze stad”, was een van de reacties van de deelnemers.

Opbrengst voor puppyproject KIBO

Dat de opbrengst van een spel voor speurders gaat naar een stichting die speurders opleidt is erg passend. KIBO Medical Detection Dogs is specialist op het gebied van medische geurdetectie. De stichting traint hulphonden voor mensen met bijvoorbeeld zeer moeilijk instelbare bloedsuikerspiegels of mensen die last hebben van angststoornissen of autisme. Het bijzondere van een medische detectie hulphond is, dat de waarschuwing meestal eerder komt dan de waarschuwing via de meest geavanceerde apparatuur. Het puppyproject bestaat uit het fokken, opleiden en begeleiden van 5 pups met hun toekomstige baasjes en gaat in september 2022 van start te gaan, met dank aan iedereen die meegedaan heeft aan de Pop-Up Escaperoom in mei. Een aantal jaar geleden doneerde de Lionsclub Nijkerk al eens aan KIBO voor de opleiding van hulphonden. Sindsdien is er altijd contact gebleven tussen beide organisaties. Het puppyproject was een goede aanleiding voor een nieuw evenement voor dit mooie doel.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen