Kinderzwerfboek in actie voor zomerlezen

Foto:

Kinderen die geen boeken lezen tijdens de zomervakantie, zakken gemiddeld 1 tot 2 AVI-niveaus.

Daarom is het belangrijk, dat kinderen tijdens de zomervakantie blijven lezen. Zijn er thuis geen leuke boeken? Bij de Kinderzwerfboekstations kan ieder kind een boek uitzoeken.

Dit jaar kunnen kinderen een zomerpakket winnen er zitten 8 waardebonnen verstopt in Kinderzwerfboekstations in de gemeente Nijkerk. Ook kunnen ze meedoen met de zomerbingo.

Zwerfsticker

Een kinderzwerfboek is een boek met een zwerfsticker op de kaft. Iedereen kan kinderboeken uit zwerven sturen zodat andere kinderen ze kunnen lezen.
Zwerfstickers zijn gratis aan te vragen en liggen vaak ook in de zwerfboekstations. Een Kinderzwerfboekstation is een plek waar kinderen boeken kunnen brengen of halen om thuis te lezen. In onze gemeente staan ze al op diverse plekken.

Zomervakantie


In de zomervakantie kan je terecht bij, Oranje Nassauschool, het gemeentehuis, de Hoeksteen, bij winkelcentrum Paasbos, de Jumbo, het Jaap van de Krolbad, de jongerencentra chill out en blits, de Boni, Nautilus. Verder kunnen de kinderen tijdens de kinderpretdagen in Streams de Breede Beek een boekje lezen en voorgelezen worden op woensdag 20 juli, 3 augustus en 17 augustus. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina kinderzwerfboek regio Nijkerk.

In heel Nederland zijn er meer dan 2.300 Kinderzwerfboekstations, allemaal te vinden op www.kinderzwerfboek.nl.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen