Welnesschair voor bewoners Amaris

Foto:

Onlangs schafte Amaris een welnesschair aan voor bewoners, voornamelijk die te maken hebben met dementie.

Ouderen die te maken hebben met dementie hebben moeilijkheden met communiceren en het uitvoeren van alledaagse taken. Dat zorgt vaak voor onbegrip voor de omgeving en voor stress en spanning bij de ouderen zelf. Vooral voor ouderen in het schemergebied, die beseffen dat ze de grip en controle op hun leven aan het verliezen zijn.

Amaris zet zich in om vooral voor ouderen met dementie een thuis voor hen te zijn. Daarvoor worden hulpmiddelen als een welnesschair ingezet. Ouderen kunnen in deze stoel plaatsnemen om zich te ontspannen met rustgevende muziek, tactiele stimulatie en subtiele schommelbewegingen. Meerdere zintuigen worden geprikkeld. Dit heeft vaak een positief en kalmerend effect.

Mede met behulp van donaties van het Roelsefonds en st. Welzijn Senioren heeft Amaris Zorggroep een welnesschair kunnen aanschaffen. Deze is in beheer van het Zorg Innovatie Huis van Amaris en kan op verzoek voor een periode geleverd worden aan een locatie van Amaris. Op deze manier kunnen alle bewoners gebruik maken van deze stoel.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen