Nijkerk greep niet in bij boerenprotest om anti-overheidsdemonstranten

Foto:

De gemeente Nijkerk heeft op de eerste dag van de boerenblokkade van het distributiecentrum van supermarkt Boni niet ingegrepen omdat de sfeer te grimmig werd.

Dat werd onder meer veroorzaakt omdat er naast boeren ook anti-overheidsdemonstranten bij het protest aanwezig waren. De gemeente was bang dat optreden op dat moment tot een te grote confrontatie én escalatie zou leiden.

Dat zegt burgemeester Gerard Renkema na vragen van Omroep Gelderland over het handelen van de gemeente tijdens de blokkade. Boni werd op maandag 4 juli rond 03.00 uur voor het eerst geblokkeerd door boeren met trekkers, die daarmee protesteerden tegen de stikstofplannen van het kabinet.
De blokkade duurde tot dinsdag. Toen aan het eind van de middag de mobiele eenheid (ME) in Nijkerk kwam, vertrokken de laatste actievoerders vrijwillig. Precies op de manier waarop de burgemeester het graag wilde zien: zonder geweld en escalatie.

Hoe een en ander verlopen is en wat de overwegingen op het stadhuis waren, je leest het in een uitgebreid verhaal van Rik Bronkhorst op de site van Omroep Gelderland.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen