Esther Jans over de vakantie

Foto:

Hoe was jouw vakantie?

Heb jij een actieve vakantie gehad of heb je lekker geluierd aan het strand of zwembad? Allebei is natuurlijk goed, als jij er maar lekker van ontspant en lekker tot rust kan komen.

Mijn vakantie was van beiden een beetje. Ik heb heerlijk genoten van het strand, en ook mooie wandelingen gemaakt. Tijdens het luieren op mijn strandbedje neem ik mijn afgelopen (vaak half jaar) eens door, vragen die dan door mijn hoofd gaan zijn; Waar ben ik trots op? Wat had ik anders kunnen doen? Wat maakt mij gelukkig? Wat juist niet? Dit geeft mij stof tot nadenken en vaak tijdens een lekkere wandeling klaart de lucht op en krijg ik nieuwe ideeën en kan ik goed reflecteren op de afgelopen periode.

Dat maakt dat ik na een vakantie weer vlot van start ga en met alle nieuwe ideeën aan de slag ga, en dingen ook echt anders aanpak. En toch moest ik over het volgende even nadenken, vlak na mijn vakantie kreeg ik namelijk de volgende vraag:

“Welk inzicht heb je tijdens je vakantie opgedaan, waarmee je na de vakantie aan de slag gaat?”

Hier heb ik een paar dagen over nagedacht en kwam toen met een aantal punten, waaronder het feit dat we in het dagelijks leven ontzettend gehaast zijn, alles willen we snel en alles moet snel. Zelfs tijdens mijn vakantie kon ik niet onthaasten, totdat ik “moest”. We wilden een ijsje en wij hebben geen 10 minuten, geen 20 minuten maar serieus meer dan 45 minuten moeten wachten tot ik een ijsje kon bestellen (“we hadden ook echt wel vijf mensen voor ons in de rij, dus ja dat het dan zo lang moet duren dat snappen wij Nederlanders wel”). Na 45 minuten hadden we een heerlijk ijsje, waar we uiteindelijk wel “snel” van moesten genieten omdat hij anders als een plas op de grond zou liggen, maar goed. Wat het mij heeft doen beseffen is dat je geduld moet hebben om soms een pareltje te vinden en als je elkaar dan hebt gevonden dan kan je ook gas geven met elkaar! Ik heb het nu over het vinden van een nieuwe passende collega, dit kan natuurlijk ook gaan over de aanschaf van een nieuw systeem, een nieuwe samenwerking met een leverancier en zo verder.

Hopelijk heb jij ook nieuwe inzichten voor jezelf opgedaan tijdens je vakantie. Ga jij dingen ook anders doen? Of gooi je alles over een hele andere boeg? Ik praat hier graag met je over door, wellicht kan ik je helpen zaken op een rijtje te zetten en misschien kan ik je helpen aan een hele leuke nieuwe uitdaging. Meer weten? Bel of mail mij: 06 – 59 83 88 70 of [email protected]

Meer weten over wat Gewoon Jans voor je kan betekenen?
Bel Esther Jans, 033 303 33 98 of
mail [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen