Wijnproeftoer dit jaar met 4 wijnlocaties

Op zaterdag 27 augustus organiseerde Proef de passie de tweede editie van de Wijnproeftoer in Nijkerk en Hoevelaken.


Het evenement was met 120 deelnemers al maanden helemaal volgeboekt. De organisatie had voor dit jaar een nieuwe wijnlocatie geregeld, namelijk De Wijnschool. De wijnschool is gevestigd in de prachtige monumentale stadsboerderij Cleyn Steenlershof. Wijn werd op educatieve wijze geserveerd, onder meer door middel van het spel Vino Casino.

Bij de wijngaarden Middeldorp, Aan de Breede Beek en Onder Orion kon men proeven en de wijngaard in. Bij een van de wijnboeren was ook de wijnkelder te bezichtigen. Door mee te doen aan de Proef de passie Wijnproeftoer leert men alles over duurzaam wijn maken op Nederlandse bodem en wat er komt kijken bij het precieze en uitgebreide proces. De wijngaardeniers vertellen met veel liefde over het prachtige vak van de wijnbouw. De meeste deelnemers volgden per fiets de route die door Proef de passie uitgezet was.

Smaakvolle evenementen

De wijngaarden liggen niet meer dan 10 kilometer uit elkaar en zijn allemaal heel verschillend en interessant om te bezoeken. Sommige van de wijnen die zijn geproduceerd, zijn onderscheiden met een medaille bij de Wijnkeuring van de Lage Landen. Er wordt dus wijn van hoge kwaliteit gebotteld en Onder Orion is zelfs ook bezig met het brouwen van bier. Proef de passie organiseert regelmatig evenementen voor particulieren en bedrijven. Vaak is het thema gerelateerd aan eten of drinken in samenwerking met bedrijven waar met liefde wordt gepraat over hun vak of hobby. Op 16 oktober lanceert Proef de passie de eerste bokkentoer in Nijkerk: Niekarks Bokkentochie. Op 13 november is er opnieuw een Fijnproeftoer. Dit keer met een aantal restaurants die voor het eerst meedoen. Voor meer informatie en aanmelden: proefdepassie.com.

Meer foto’s in de fotoserie

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen