Nieuw geboortekaartje voor het eerst overhandigd

Foto:

Henriëtte Hofman stadsdichter van Nijkerk overhandigde vrijdagmorgen samen met burgemeester Gerard Renkema een felicitatiekaartje aan de kersverse ouders Joy van Vliet en Sven Yannick Youri van Vliet.


Het echtpaar Van Vliet deed al eerder in augustus aangifte van hun zoontje: Dion Jace van Vliet.

De illustratie op het kaartje is gemaakt door schilder en illustrator Martha Hofman. Stadsdichter Henriëtte Hofman vindt toegankelijkheid van poëzie erg belangrijk. Een voorbeeld hiervan is de poëzie in de Stad Nijkerk. En het tunnelgedicht van de stadsdichter in De tunnel is op de Arkemheenweg onder het spoor door. Hier werkt beeldhouwer Jan-Carel Koster op dit moment aan.

Waarom een stadsdichter?


Er gebeurt zoveel in het mooie Nijkerk. We berichten er over. Mensen praten er over. Een stadsdichter kijkt hier op een eigen poëtische manier naar. Een stadsdichter ziet wat anderen niet zien en schrijft wat anderen niet durven te noemen. Een stadsdichter laat emoties in gedichten zien en zet mensen aan het denken. De pen van de stadsdichter is zoet, grappig en scherp. Soms geeft het stof tot nadenken, soms is het humoristisch, soms levert het een mooie bijdrage aan betekenisvolle gebeurtenissen en soms geeft het ons een nieuwe kijk op alledaagse zaken in onze eigen omgeving. “Sinds we een stadsdichter hebben zien we dat de poëzie veel regelmatiger voorbijkomt. De toegevoegde waarde van een stadsdichter zien we dus regelmatig”. Dit zegt burgemeester Gerard Renkema over het gedichtje op de kaart. En als geen ander kan het gedichtje van de stadsdichter de felicitaties overbrengen van de gemeente aan in dit geval de kersverse ouders met de geboorte van Dion Jace van Vliet.

Historie van de stadsdichter

In 2013 werd de allereerste stadsdichter, Anita Mensink, aangesteld. In 2017 de tweede stadsdichter Bert Jurling.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen