Happy Stones en poffertjes tijdens World Cleanup Day, 17 september

Foto:

Tijdens de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar organiseren de vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade en de Lionsclub Nijkerk samen met Profile Ridder en gemeente een opruimdag.

Zaterdag 17 september is World Cleanup Day en iedereen is die ochtend van harte welkom om mee te doen. Samen met deelnemers uit 180 landen krijgt onze planeet een grote schoonmaakbeurt. Naast het vertrouwde zwerfafval rapen worden de deelnemers uitgedaagd door de Happy Stones Challenge. Bewoners van een Nijkerkse Philadelphia Zorg locatie in Corlaer hebben de Happy Stones beschilderd en deze zijn op verschillende plaatsen in Nijkerk en Nijkerkerveen te vinden. Zo’n 25 zijn er verstopt. Wie een steen vindt tijdens het afval opruimen wint een prijs.

Afsluiten met poffertjes

“De stenen zijn stuk voor stuk prachtige exemplaren! We zijn ontzettend blij dat de begeleiders van Philadelphia Zorg dit samen met cliënten voor ons hebben gemaakt”, aldus de organisatie.

De prijzen voor de gelukkige vinders van een steen worden aan het eind van de opruimactie bij Profile Ridder – zaterdag rond 12 uur – uitgereikt door burgemeester Renkema. Voor iedereen die zwerfafval komt inleveren staan poffertjes klaar. Inleveren van zwerfafval kan vanaf 10.30 uur.

Dit jaar zijn er 4 startpunten, te weten Profile Ridder aan de Groenestraat in het centrum van Nijkerk, de waterbakken Kombuis in de wijk Corlaer, Het Paashuis in Paasbos en ’t Veense Hart in Nijkerkerveen. De aftrap van de World Cleanup Day is op alle locaties tussen 09.00 en 09.30 uur en ook de materialen die nodig zijn om het zwerfafval te ruimen en zwerfbingokaarten zijn daar af te halen. Om 9.30 uur is een korte uitleg. Natuurlijk is het ook mogelijk om een eigen route te lopen als men de materialen zelf heeft.

De dag wordt rond 12.30 uur afgesloten bij Profile Ridder. De Zwerfafvalbrigade organiseert jaarlijks de World Cleanup Day Nijkerk samen met Profile Ridder, de Lionsclub Nijkerk en gemeente Nijkerk. Ook de groenvoorzieningsbedrijven Sight Landscaping, Ter Riele en Florijn helpen mee en maken er een geslaagde dag van.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen