Energie kost de gemeente volgend jaar 2,5 miljoen euro meer

Foto:

Dat schrijft het college aan de Lokale Partij.

Die wilde weten weten, hoe de gemeente met de stijgende kosten omgaat. Aan de ene kant moet de prijs gewoon betaald worden, aan de andere kant probeert de gemeente wel zo zuinig mogelijk met energie en gas om te gaan, Zo is bijvoorbeeld de openbare verlichting grotendeels vervangen voor LED-verlichting. Gemeentelijke panden worden verduurzaamd, onder andere door plaatsing van zonnepanelen op het nieuwe Gemeentehuis en de brandweerkazerne. Verder zijn er vergevorderde ideeën om samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke partners energie te besparen en meer duurzame energie op te wekken door het benutten van alle geschikte daken in Nijkerk.

Bovendien wordt er momenteel een energieplan geschreven. Dat moet eind van het jaar klaar zijn.

De Lokale partij wilde ook weten, of de stijgende kosten aan de burgers doorberekend worden.Het college is van mening dat de hogere energiekosten niet één op één doorberekend mogen worden aan de inwoners en het bedrijfsleven, maar sluit niet uit, dat het inwoners wel indirect zal raken.

Voor 2022 wordt een stijging voorzien van 137.000 euro. Daarmee komen de totale kosten van gas, water en licht in 2022 uit op ruim 800.000 euro. Voor 2023 ziet het er stukken slechter uit. Volgend jaar verwacht Nijkerk in totaal 3,2 miljoen euro kwijt te zijn aan gas, water en licht (normaal zo’n 7 ton en daar komt dan 2,5 miljoen bij).

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen