Frank van der Kaaij: Arthur Japin is veelzijdig

Foto:

Voor iemand zoals ik, die nog niets van Arthur Japin heeft gelezen was deze avond een mooie kennismaking.

Schaamteloos zeg ik nu maar “beter laat dan nooit”.

Deze avond is Nijkerk zo mogelijk ook wijzer geworden. Na dit bezoek zullen velen (nog) een boek oppakken van deze schrijver. De zaal werd getroffen door de integere verschijning van een rasechte auteur die ook nog eens kan vertellen. Zijn manier van praten is aangenaam, transparant en weldoordacht.

Het publiek was wellicht ook daardoor soms ademloos stil.

De schrijver van het stille geluk vertelt

Arthur Japin is veelzijdig. Hij is acteur, schrijft verhalen, romans, gedichten, toneelstukken, filmscenario’s en wat al niet meer. Hij heeft meerdere prijzen op zijn naam staan en als klap op de vuurpijl, hij woont ook nog leuk en net even anders dan de meeste burgers en buitenlui. Het is hem van harte gegund. Ook moet vermeld worden dat hij volgens kenners ooit de mooiste liefdeszin heeft geschreven. Het moet niet leuker worden.
Toch liep hij niet naast zijn schoenen in theater Streams Breede Beek deze avond waarin zijn laatste roman “Wat stilte wil” centraal stond. Een roman met een mooie titel die ook zonder een megafoon beklijft. Arthur Japin is een schrijver die al met al op een sympathieke wijze de aandacht vraagt en dankzij de gastvrouw Lisette Lanting ons op een zeer aangename avond trakteerde. Het gesprek op het toneel verliep heerlijk gestructureerd en zij gaf tegelijkertijd alle ruimte voor leuke anekdotes uit het dagelijks leven van de schrijver. In de interactie met de zaal werd duidelijk dat hij een schitterende oeuvre reeds op zijn naam heeft. In alle bescheidenheid ontving hij deze lof. Temeer daar hij het publiek verbaasde met het feit dat hij woorden probeert te vermijden, reden genoeg om over stiltes te schrijven en te peinzen.

Dankzij boekenwinkel Roodbeen, één van de mooiste zaken die onze stad rijk is, werd gisteravond de actuele literatuur volop in het voetlicht geplaatst. Hulde daarvoor.

Volgende week Freek de Jonge.

Was getekend Frank van der Kaaij

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen