Een ruime overwinning voor Sparta korfbal in Utrecht

De selectie van Sparta korfbal

UTRECHT – De weersomstandigheden waren wel oké, een herfstzonnetje en wind.

Door de afwezigheid van Rik Vreekamp en Pim van Ramshorst moest Sparta de vakken wel opnieuw omgooien. Sparta zocht in het eerste kwartier dan ook naar het juiste spel. HKC vloog uit de startblokken en rondde scherp af, terwijl aan de andere kant Sparta goeie kansen creëerde maar de scherpte in de afronding ontbrak.

Na een time-out bij een 6-2 voorsprong voor HKC kwam Sparta meer in de wedstrijd. Een run van zes goals, waarvan drie van Tom Lohuis, zorgde ervoor dat Sparta zelfs hun eerste voorsprong in de wedstrijd kon noteren. HKC sloeg vlak voor rust nog wel twee keer toe, wat ervoor zorgde dat de ruststand 9-9 was.

In de rust werd er net zoals de wedstrijd tegen AKC de puntjes op de i gezet. Sparta begon daarna langere aanvallen te draaien. Die leverden volop kansen op, alleen was het afronden nog wel een dingetje.  Maar onder andere door goed verdedigend werk van het vak van Martijn Kuijpers kon Sparta blijven aanvallen. De ban werd dan ook gebroken door aanvoerster Marieke van de Kraats die met twee droge knallen de 9-11 op het scorebord bracht. HKC kwam lastiger in het spel na rust, terwijl Sparta een extra versnelling wist de vinden. De score werd uitgebouwd naar een ruime 11-19 voorsprong, waarmee de wedstrijd gespeeld was. HKC scoorde nog een aantal kansen en bij een stand van 14-19 floot de scheidsrechter af.