Verplichte duurzaamheidsrapportage daagt Vreugdenhil uit

Vreugdenhil, Hoofdkantoor Nijkerk
Vreugdenhil, Hoofdkantoor Nijkerk
Foto:

Rapporteren hoe het me duurzaamheid in je onderneming zit, is iets wat “moet van Europa”

En er is nog een vreselijks term voor bedacht ook: CSRD (Corporate Sustainable Reporting Directive .

Maar bij Vreugdenhil Dairy Foods gaan ze er vol voor..

Ilonka Nennie, Sustainability Officer bij Vreugdenhil: ““Ja, het is een verplichting, maar wij willen de duurzaamheidsrapportage aangrijpen om er zelf wijzer en beter, lees: duurzamer van te worden. De CSRD kan ons helpen om focus aan te brengen en verdere stappen te zetten. Ook op aspecten waar we eerst niet zo mee bezig waren.Onze ambitie op het gebied van klimaat is om CO2-neutraal te zijn van gras tot glas in 2050. Een gezamenlijke ketenaanpak is essentieel om dit te behalen. We zijn daarom ook continu in gesprek met onze stakeholders en op zoek naar samenwerkingen.”

Duidelijk is in ieder geval dat Vreugdenhil met voorbereidingen voor de integrale rapportage begonnen is. Voor bedrijven die aan tenminste twee van de drie volgende kenmerken voldoen, gaat de CSRD in over boekjaar 2025: een omzet ≥ € 40 miljoen; een balanstotaal ≥ € 20 miljoen; ≥ 250 medewerkers. Nennie: “Ik ben nu bezig in kaart te brengen wat ons te doen staat en koppel dit aan afdelingen die het best met een bepaald thema aan de slag kunnen. En ja, het is extra werk. Maar zoals we bij het duurzaamheidsjaarverslag in zijn huidige vorm al hebben ervaren: dit met elkaar neer te zetten maakt trots.”

Veelzijdig melkpoeder

Het interview vond plaats op het hoofdkantoor in Nijkerk. In Barneveld, Gorinchem, Scharsterbrug en Putten bevinden zich de productielocaties van het bedrijf, waar jaarlijks meer dan een miljard kilogram melk wordt verwerkt tot hoogwaardige melkpoeders. Deze worden geëxporteerd naar meer dan 130 landen over de hele wereld. De melkpoeders zijn veelzijdig toepasbaar: voor het bereiden van een glas melk, als ingrediënt van kindervoeding en in de industrie als ingrediënt van onder meer ijs, chocolade en bakkerijproducten.

bron: HAN.nl

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen