Ex-coronapatiënten ontmoeten elkaar in St Jansdal

De heer Hamminga kijkt dankbaar terug op een moeilijke periode
De heer Hamminga kijkt dankbaar terug op een moeilijke periode
Foto:

HARDERWIJK – Lotgenoten kijken samen terug op ic-opname

Op vrijdagmiddag 23 september 2022 organiseerde ziekenhuis St Jansdal een informatiemiddag voor patiënten die met COVID-19 op de intensive care van St Jansdal hebben gelegen.

Een opname op de intensive care is voor veel patiënten en hun naasten een aangrijpende ervaring. Tijdens gesprekken met patiënten en hun naasten op de nazorgpoli kwam naar voren dat er nog veel vragen leefden. Om deze vragen te kunnen beantwoorden en om lotgenoten te kunnen ontmoeten is deze middag georganiseerd. Meer dan tachtig mensen waren aanwezig, zowel patiënten als hun naasten.

Dankbaarheid

Tijdens de informatiemiddag spraken verschillende zorgprofessionals (ic-verpleegkundigen, een intensivist, fysiotherapeut en psycholoog) en een patiënt, de heer Hamminga. Ook was er een interview met de heer Verweij, echtgenoot van een patiënte die overgeplaatst werd van St Jansdal naar een intensive care in Duitsland. Zowel de heer Hamminga als de heer Verweij kijken dankbaar terug op deze moeilijke periode. ‘Het was fantastisch dat ook na de ic-opname iedere dag twee keer een ic-verpleegkundige of een arts kwam om te kijken hoe het met mij ging en een praatje te maken’, vertelt Henk Hamminga. De heer Verweij kijkt dankbaar terug als hij denkt aan hoe zijn vrouw er aan toe was in de tijd dat ze opgenomen was en hoe ze nu hersteld is. Niet alleen bij deze deelnemers van de middag heerste dankbaarheid. Ook voor de zorgverleners, was het verwonderlijk en mooi om te zien hoeveel patiënten zo goed hersteld zijn.

De middag was een aanvulling op de ic-nazorgpoli, waar een patiënt drie maanden na zijn/haar ic-opname komt om te bespreken hoe het gaat. Vooral het lotgenoten contact werd op prijs gesteld. Het ziekenhuis kijkt terug op een waardevolle middag.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen