“De Mooiste”is nu ook een gedenkteken (foto’s en video)

Het herdenkingslicht op de toren van de Grote Kerk is vrijdagavond voor het eerst in gebruik genomen.


Dat gebeurde tijdens de viering van het 10-jarig jubileum als ‘De Mooiste toren van Nederland’. Met het herdenkingslicht worden verloren dierbaren herdacht.

Het herinneringslicht, dat op de lantaarnzolder is aangebracht, blijft voortaan elke nacht branden, ook als de overige verlichting om 01.00 uur uitgaat. Op termijn is het mogelijk om namen en persoonlijke herinneringen van verloren dierbaren aan het herinneringslicht in de toren te verbinden. Dit kan via een website die op dit moment nog in ontwikkeling is.

Henry Hamstra en Niels Staal van De Mooiste Verlicht openden het jubileumprogramma (op het plein voor de (R.K.) H. Catharinakerk aan de Holkerstraat) vrijdagavond met een terugblik op de verkiezing.

Henk van Asperen, bestuurslid bij de EABN, vertelde daarna over De Mooiste Gedenkt.
De toren is twee jaar geleden sfeervol in de schijnwerpers gezet door de stichting De Mooiste Verlicht,. Nu is daar een speciale installatie in het bovenste deel van de toren (de lantaarnzolder) bijgekomen. Die verlichting blijft branden als de overige verlichting uitgaat. “Het lantaarnlicht verbindt in liefdevolle herinnering de mensen die niet meer bij ons zijn, maar ook de mensen die hen op deze bijzondere manier willen gedenken en die samen het licht voor altijd laten branden.”

Toen de torenverlichting volledig uit was, speelde stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek Elton Johns ‘Candle in the wind’. Daarna ging de verlichting op de lantaarnzolder, die voortaan iedere nacht zal blijven branden.

Stadsdichter Henriëtte Hofman zette dit bijzondere moment luister bij door een speciaal voor de gelegenheid geschreven gedicht voor te dragen. Afsluitend speelde Ruitenbeek nog een aantal nummers op het Nijkerkse carillon.

De Mooiste Verlicht maakte deze video

 

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen