Wij willen bakken, daar krijgen we energie van

Foto:

De energieprijzen zijn torenhoog op het moment. Dat merken we allemaal.

Maar ook veel bakkers worden getroffen in deze crisis. En daar wordt nu aandacht voor gevraagd.

Op het nieuws is al weken te zien hoe de ene na de andere bakker de deuren moet sluiten. En daar zijn de bakkers helemaal klaar mee. Bakkers zijn een essentieel onderdeel van de maatschappij. Want zonder brood kunnen we niet leven. En dus komen bakkers in het hele land in actie. Dat gaat gebeuren op een bijzondere manier en wel op zaterdag 22 oktober.

Licht uit, kaarsen aan

Bij de drie vestigingen van Brood- en Banketbakkerij Van Montfrans in Nijkerk en Nijkerkerveen gaat zaterdag de verlichting ook uit. Enkele andere bakkerijen houden het licht aan, maar branden wel een kaarsje om de actie te steunen. Weer anderen gven kaarsen mee aan de klanten, bijvoorbeeld bakkerij Toebast in Hoevelaken.Dennis en Ciska Toebast: Ja wij willen aandacht vanuit Den Haag voor onze stijgende energiekosten, maar dat betekent niet, dat wij in het donker gaan staan. Wij willen morgen gebruiken om onze klanten te bedanken. Ons licht blijft, dankzij onze trouwe klanten branden. Onze klanten geven ons de energie om te blijven bakken, positief te blijven en er voor te gaan.”

Met deze actie vragen de bakkers dus landelijk de aandacht. Ze maken zich zorgen om het bestaansrecht van de bakkerij. “Op deze warme manier willen wij hier aandacht voor vragen,” laat de landelijke organisatie weten. “Wij willen heel graag brood blijven bakken tegen een eerlijke prijs. Brood is in Nederland een onmisbaar voedingsmiddel.”

Ga dus zeker langs bij je lokale bakker om hen tijdens de actie te steunen. Het kan nooit kwaad om een extra aankoop te doen bij een bakkerij.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen