Hard werken Flevo dames wordt beloond (video)

Foto:

Flevo d1 en De Rijn d2 (uit Wageningen) hebben evenveel wedstrijden gespeeld en wedstrijdpunten.

Flevo kwam aan de start van de wedstrijd met twee jeugdspeelsters. Keepster Nora Doornhof en speelster Lara van de Vliert i.v.m. ziekte en afwezigheid van basisspeelsters. De dames van Flevo stonden onder leiding van coach Ronald Bokkers. De coach liet de dames pressing halve veld spelen om zo bij eventuele overname van de aanval vrij door te kunnen komen.

In de eerste periode opende Leonie van Keulen al snel de score door vrij door te zwemmen en de bal achter de keepster te plaatsen. Vervolgens maakte Josée van den Hoven 2-0 met een mooie bal uit de tweede lijn tijdens een overtalsituatie. In de deze periode wist De Rijn nog te scoren en wederom Leonie van Keulen door een goede zwemactie, periodestand 3-1.

Jette Bokkers opende de tweede periode met goed doorzwemmen op de keepster en scoorde de 4-1. Jette Bokkers had de smaak te pakken en benutte een overtalsituatie. Ook de dames van De Rijn bolden het net achter Nora Doornhof, periodestand 5-3.

De dames van Flevo wisten door middel van hard werken elkaar goed te vinden. Zo wist Jette Bokkers deze derde periode door een goede zwemactie de 6-3 op het scorebord te brengen. Ook de periode sprokkelden de dames van De Rijn er weer een doelpuntje bij. Charlotte van Hammersveld doelpuntte uit een overtalsituatie: 7-4.

Coach Ronald Bokkers spoorde de dames van Flevo nog even goed aan de laatste periode. In een vroege overtalsituatie in deze periode legde Margrita Bolink na een goede een twee met Speelster Leonie de bal strak achter de keepster van De Rijn te leggen. Thalia Zwart en Charlotte van Hamersveld verhoogden de voorsprong van Flevo nog verder. Thalia Zwart door een goede een – twee met Jette Bokkers en Charlotte van Hamersveld door een goede actie op de midvoor. Eindstand 10-5 in het voordeel van de Dames van Flevo.

De volgende wedstrijd is thuis tegen RZC/EZZ uit Renkum op zaterdag 5 november en start om 19.45 uur..

bijdrage van Miranda van de Vliert

U kunt de hele wedstrijd hier terugkijken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen