Er had meer dan 6 – 0 voor Veensche Boys ingezeten

Foto:

Veensche Boys heeft zaterdag 29 oktober flink uitgehaald tegen asc Nieuwland.

Het werd 6-0 in het voordeel van de Blauwe Helden, maar toch was er ontevredenheid over het te lage rendement van de club uit Nijkerkerveen. Veensche Boys had met minimaal dubbele cijfers moeten winnen van de Amersfoorters.

Aanvoerder Nico van den Brom maakte een hattrick.

Het was duidelijk dat Veensche Boys wilde werken aan haar doelsaldo. Direct al in de eerste vijf minuten had het zomaar 3-0 kunnen zijn, maar daarvan werd slechts 1 kans echt verzilverd, in de derde minuut door een halve omhaal van Danny Brouwer die door een blunder van de keeper van Nieuwland de goal inging. De razendsnelle vleugelspelers van Veensche Boys hadden vervolgens een makkie aan de achterhoede van Nieuwland. De Amersfoorters hadden totaal geen antwoord op de aanvalsdriften van de club uit Nijkerkerveen. De aanvalsstrategie strandde evenwel vaak voor de goal, want anders was de wedstrijd al veel eerder beslist. Na een een-tweetje met Nico van den Brom werd na een half uur de 2-0 erin getikt en even later maakte Danny Brouwer zijn tweede van de dag.

Na rust groepeerde Nieuwland zich en sloten de linies dichter op elkaar aan. Dat betekende een andere tactiek voor Veensche Boys, maar zelfs daarna kwam er geen einde aan de scoringsdriften van Veensche Boys. Nico van den Brom maakte zijn tweede en derde goal (de derde met een kaarsrechte streep) en Rody Buitenhuis completeerde het geheel.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen