Klimaatburgemeester deelt LED lampen uit bij Voedselbank

Foto:

Tijdens de Nationale Klimaatweek heeft Energiecoach Richard Vennis, in de rol van Klimaatburgemeester van Nijkerk, LED lampen uitgedeeld bij de Voedselbank.

“Spullen kopen waarmee je energie bespaart, daar heeft niet iedereen budget voor. Daarom wilde ik de mensen die het eigenlijk het hardst nodig hebben, een handje helpen. Dat lukte, in samenwerking met het Energieloket van de gemeente.”

Energiecrisis

Energiecoach Vennis komt bij veel mensen thuis. Hij bekijkt hun woning en geeft advies over wat ze kunnen doen om energie te besparen. “Ik zie hoe zwaar sommige mensen het hebben. En niet alleen de mensen die al weinig inkomen hadden. Maar ook tweeverdieners, waarvan de energierekening ineens zo hoog is geworden, dat ze het niet meer redden.”

Hoge energierekening

Veel mensen schamen zich ervoor, vertellen ze hem. Dat is niet nodig vindt hij, maar hij snapt het wel. “Deze energiecrisis raakt alle lagen van de bevolking. Of het nu huurders zijn of mensen met een koopwoning, sommige mensen hebben gewoon echt pech. Als je energie-contract nu afloopt, kun je ineens een gigantische rekening hebben. Dit heeft niemand voorzien.”

Energieloket

De klimaatburgemeester kwam niet alleen naar de Voedselbank, maar nam Henk Eilander van het Energieloket mee. “Daar kunnen mensen namelijk terecht voor gratis advies over energie besparen.” En dat is zinvol, want hoe minder je gebruikt, hoe lager de rekening. Vennis: “De hoge energierekening is echt een groot probleem. Voor de hele samenleving. Ik hoop dan ook dat mensen elkaar een beetje helpen. Dat we naar elkaar blijven omkijken. En dat we daarmee ook het klimaat een beetje helpen, is helemaal mooi meegenomen.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen