Flevo h1 knokt voor gelijk spel tegen Woelwaters

Tegenstander Woelwaters uit Harderwijk werden gecoached door Patrick Schrijvers en Niels de Wit. Die speelden vroeger ook bij Flevo.

Jurjen Engelsman nam de coaching van Flevo weer op zich.

De Nijkerkers begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Een strafworp werd gemist en de bezoekers kwamen redelijk eenvoudig op een 0-2 voorsprong. Matthijs Jut scoorde uit een man-meer situatie de 1-2.

In de 2e periode liep Woelwaters verder uit naar 1-3. Flevo kreeg opnieuw een man-meer situatie. Die werd nu benut door Ingmar Loos 2-3. Beide teams kregen nog een man-meer situatie maar wisten niet te scoren.

De bezoekers liepen in de derde periode verder uit naar 2-4. Wouter Haandriman kon vanaf de mid-voor positie de 3-4 aantekenen. Opnieuw waren het de Woelwaters die scoorden uit een snelle aanval. Ivar Loos kon scoren na een voorzet van Ad van Twillert bij een man-meer situatie. Matthijs Jut bracht uit een snelle break de stand gelijk 5-5. Flevo kreeg 7 seconden voor het einde van deze periode een strafworp, maar ook ddie ging er niet in.

In de laatste periode kwam Flevo voor het eerst op voorsprong. Wouter Haandrikman scoorde vanaf de mid-voor positie 6-5. De bezoekers brachten de stand weer gelijk door te scoren uit een snelle inzwemactie 6-6. Uit een man-meer situatie nam Woelwaters weer de leiding in deze wedstrijd 6-7. Flevo kreeg ook een man-meer situatie en deze werd nu benut door Robert Koelewijn 7-7. In het reststand van deze fysieke wedstrijd kregen de Woelwaters nog 2 keer een man-meer situatie. Beide werden goed verdedigd door Flevo en zo werd de eindstand 7-7.

bijdrage van Kees van de Vliert

Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.