Veensche Boys gaat ook tegen Woudenberg ten onder

Foto:

Veensche Boys wist in augustus tijdens een oefenwedstrijd nog met 9-0 te winnen van Woudenberg.

Maar het kan verkeren, want tegen dezelfde tegenstander werd zaterdag 19 november in de competitie met 2-1 verloren. Veensche Boys dreigt hiermee de aansluiting met de top te missen. De ploeg uit Nijkerkerveen is inmiddels afgedaald naar een vijfde plek in de competitie, tien punten achter koploper Woudenberg.

Veensche Boys kreeg in aanloop naar deze knaller een flink aantal tegenvallers te verduren. Trainer Erik Assink was geschorst en zeker vier spelers waren vanwege blessures niet inzetbaar. Met name de kwetsuur van doelman Jordy Deckers hakte er stevig in. De betrouwbare sluitpost van Veensche Boys werd vervangen door de jeugdige Wessel Bosman. Op zich deed hij het niet onverdienstelijk. Toch kon niet worden voorkomen dat in de twintigste minuut de bal achter hem in het net belandde. Op aangeven van Joost de Vries scoorde Jarie van Egdom de 1-0. Woudenberg scoorde hierna zelfs de 2-0, maar die werd afgekeurd vanwege duwen.

Na rust rechtte Veensche Boys de rug en kwam Woudenberg lange tijd niet voor in het spel. Veensche Boys was plots heer en meester en leek Woudenberg rijp voor een afslachting. Dat gebeurde aanvankelijk ook. Na een prachtige pass van Levi Haringsma kon Nico van den Brom randje buitenspel scoren. Veensche Boys won aan zelfvertrouwen en ging op zoek naar de winst. Maar plots kwam de klad erin na een overtreding op Julian Buitenhuis en een merkwaardige blessure van de keeperstrainer Jaap de Feijter die buiten de lijnen de bal keihard tegen zijn edele delen kreeg aangeschoten. Uit de eerste de beste kans die Woudenberg vervolgens kreeg had keeper Wessel Bosman de bal niet klemvast – die stuitte tegen zijn borst – en in de rebound scoorde Sander van Keulen. Toen daarop ook nog de felle zon verdween kroop Woudenberg verder uit zijn schulp en wist ongehinderd de achtste overwinning aan haar palmares toe te voegen.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen