Frank van der Kaaij: Vincent leert ons zien

Foto:

Zondag 20 november 2022 : Vanaf begin tot eind eist Vincent Bijlo alle aandacht met zijn heerlijke humor en breekbare mimiek.

Met zijn verbeeldend gezicht naar het publiek gewend brengt hij de mooiste gedachten en leukste anekdotes voor het voetlicht.

Ik kon het niet laten om deze week vooraf nog eens te kijken naar een eerdere eindejaarsconference ‘Stikstof Zijt Gij’ van Vincent uit 2019. Dat was een mooie inleiding voor deze avond. De lat lag dus hoog. Voor deze avond en voorstelling was hij met Friends naar Streams Breede Beek gekomen.

Mariska, zijn vrouw die hem op toneel terzijde staat heeft een mooie zangstem en weet met de overige muzikanten de voorstelling een extra dimensie te geven.

De originele humor waarmee Vincent het publiek bestormt is aanstekelijk en deze eindejaarsconference had van mij de gehele zondag mogen duren. Het jaar 2022 heeft zoveel materiaal en brandstof om nog eens samen met de blik van Vincent uitvoerig terug te kijken en te lachen en te huiveren. Eén avondvoorstelling is gewoon eigenlijk te kort, het aantal onderwerpen is verbazingwekkend en overweldigend. De vaart zit er dus behoorlijk in en Vincent weet de gebeurtenissen kort maar nauwkeurig te fileren. Vermeende crisissen worden allen kort genoemd en messcherp tot de ware gedaante teruggebracht. De humor bindt het geheel van deze avond tot een onvergetelijke ervaring.

De liefde voor het leven die Vincent tentoonspreidt is voelbaar en straalt naar het publiek.

De gedachte dat één iemand de verkeerde knop zou indrukken is ondraaglijk en Vincent protesteert. Hij brengt de koude oorlog in herinnering en vooral de mogelijke huiveringwekkende gevolgen. Het antwoord van Vincent is eenvoudigweg ode aan de levensvreugde. Vanaf de eerste stap op het toneel, hand in hand met Mariska, is Vincent één brok energie en zijn levenslust spat er dan ook van af.

Het nieuwe jaar kan na deze avond echt beginnen. Het oude jaar is door Vincent haarfijn afgesloten met trefzekere reflectie en de hoopvolle humor nemen we in alle bewondering mee. Vincent leert ons omkijken en helder zien.

Was getekend Frank van der Kaaij

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen